≫ 

Srpkinje optimistične pred Hrvatsku: Sve su nas iznenadile, igraćemo "šah", a ključ je naša odbrana

Vere i želje ima, tvrde naše igračice

  • 4

Srpske rukometašice pomešanih osećanja čekaju meč trećeg kola grupe na Evropskom prvenstvu pošto sa Hrvatskom igraju u utorak za prolaz dalje.

Hrvatice su sa dve pobede u prva dva meča šampionata već obezbedile prolaz, tako da bi trebalo da budu rasterećenije.

Ipak, golman Jovana Risović, desno krilo srpskog tima Željka Nikolić i desni bek Jelena Lavko ne uzdaju se u tako nešto.

- Izuzetno težak period je iza nas. Prvo ta dva dana potpune izolacije, potom jako teške dve utakmice u 18 sati. To je bilo jako stresno za ceo tim, ali sada imamo vremena da razbistrimo glavu, da se družimo i pripremimo taktiku za najvažniju utakmicu na pvenstvu.

- Po mom mišljenju, Hrvatice su najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva. Niko nije očekivao da će Hrvatska biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu - kaže Željka, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Ona veruje da je kvalitet na strani naše selekcije, ali je njena obaveza da to pokaže i na terenu.

- Naša prednost je iskustvo igranja ovakvog tipa takmičenja. Hrvatska nije učestvovala na svim takmičenjima unazad nekoliko godina. Ključ je u našoj odbrani, moramo da odigramo disciplinovano, da postignemo lake golove uz pomoć kontre i polukontre i sigurna sam da uz naše golmane možemo doći do pobede. Hrvatice su u zaletu, porasla su im očekivanja i ići će na pobedu - dodaje Nikolićeva.

I Risović je iznenađena pobedama Hrvatske, ali joj je jasno koliku želju imaju i da je rezultat posledica borbenosti koju su Hrvatice prikazale.

- Nisu bili favoriti pre početka. Čestitam im na igrama, ali nadam se da ćemo ih nadigrati. Poznajem dosta igračica iz Podravke, uporne su, igraju dug napad, ali verujem da možemo da pobedimo - kaže Jovana Risović.

Jelena Lavko kaže da joj ne prija to što svuda mora da se nosi maska, te da su uslovi čudni, ali isti za sve. Ona je takođe igrala za Podravku od 2012. do 2014. i takođe poznaje neke igračice Hrvatske.

- Njihova najbolja rukometašica Ćamila Mičijević je igrala u Mađarskoj, tako da je dobro poznajem. Igrala sam sa Ježić i Vidak u istim timovima. To je Balkan. Sličan, skoro isti mentalitet, sličan sistem igre, znamo koje karakteristike ima svaka igračica. Devojke su napredovale, usavršile su se. Ne sećam se kada smo poslednji put igrali sa Hrvaticama. Moramo da odigramo šah sa njima. Igrale su duboku odbranu u prve dve utakmice. Ostaje nam da se nadigravamo - rekla je Lavko.

Da podsetimo, Srpkinje protiv Hrvatica igraju u utorak od 18 sati i 15 minuta. Naša reprezentacija je do sada upisala pobedu protiv Holandije, svetskog prvaka i poraz od Mađarske.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • knele

    7. decembar 2020 | 16:58

    Samo napred!!!🇷🇸

  • Bas

    7. decembar 2020 | 16:54

    A posle utakmice bice dale smo svoj maksimum bla bla bla..

  • idemo dalje i sa porazom

    7. decembar 2020 | 18:54

    srbija i sa porazom ide..holandajnke otpadaju...hrvatice ce pobijediti posto igraju na pogon mrznje za razliku od nasih jugoslovenko koje njih gledaju kao bratsku republiku..znaci..cro pobjedjuje..na zalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA