Kad su svi pričali da su Hrvatice autsajderke, govorio sam da nisu: Obradović o snazi rivala

Taktički veoma dobro potkovane rivalke, kaže selektor

  • 2
Foto: Printscreen Tanjug

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović odlučio je da odmori svoj tim zbog dva naporna meča i oprečna rezultata tokom vikenda.

Srpkinje su u subotu iznenadile pobedom nad Holandijom, ali su manje od 24 sata kasnije već igrale naredni meč protiv Mađarske i upisale poraz.

Obradović je podsetio da ono što se desilo njegovim rukometašicama nije nešto što se dešava prvi put.

- Poslednja tri velika takmičenja, počevši od EP 2018 u Francuskoj pre dve godine, kada nismo mogli da igramo sa Rusijom, pa su nam onda stavili da igramo dve utakmice za redom. Izgubili smo obe, od Rusije i Crne Gore, jer je nemoguće za dva dana odigrati dve teške utakmice na visokom nivou.

- U Japanu smo igrali sa Norveškom uveče, a popodne sutradan sa Holandijom. I sad ponovo ista situacija. Ne želim da se pravdam, ali nerealno je bilo očekivati da odigramo protiv Mađarske kao protiv Holandije - rekao je Obradović za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

U utorak naše rukometašice čeka veoma bitan okršaj sa Hrvatskom, za plasman u narednu rundu, koju su Hrvatice već obezbedile u nedelju.

- Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene. Bili smo u plusu, ali posle ovog poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije.

- To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarina Ježić i Ćamilom Mičijević, borbene su jako - objasnio je Obradović.

Selektor Srbije kaže da razloga za optimizam ima, ali jer jasno da će srpski tim morati da odigra kao u Japanu i da želja bude na veoma visokom nivou.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    7. decembar 2020 | 17:50

    Ko je pricao da su hrvatice autsajderke pa pored nasih nemoguce je da neko drugi bude autsajder

  • Dima

    7. decembar 2020 | 19:46

    Autsajder si ti druze koji uvodis nova pravila u rukomet da se igra bez golmana pri zaostatku od 10 golova i pored cinjenice da u svakom napadu tako primas gol gde se i protivnicki golmani upisuju u strelce. O cemu mi pricamo ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA