≫ 

Siniša Mali potvrdio: Srbija obezbedila 9.3 miliona evra pomoći sportskim klubovima

Najmanja uplata na račun nekog kolektiva 600.000 dinara, a najveća 8.5 miliona dinara

  • 5
KOMERCIJALNA PRODAJA MALI Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u okviru programa za smanjenje negativnih posledica uzrokovane korona virusom, država obezbedila 1,1 milijardu dinara za podršku sportu.

Mali je u Skupštini Srbije kazao da je obezbeđena pomoć za 298 klubova širom zemlje za različite sportove, među kojima su košarka, rukomet, vaterpolo, veslanje, tekvodno, tenis, karate, džudo, kajak…

- Svi klubovi iz prve i druge lige dobili su pomoć od 600.000 dinara do 8,5 miliona dinara u zavisnosti od toga da li imaju međunarodna takmičenja. Za najveći broj tih klubova je pomoć u visini njihovih godišnjih budžeta - rekao je Mali.

On je dodao da je sport važan za promociju zemlje, ali i zdravlje nacije.

Mali je naveo da je budžet Ministarstva omladine i sporta za 2021. godinu veći u odnosu na inicijalni budžet tog ministarstva za ovu godinu.

Precizirao je da je u Predlogu budžeta za 2021.godinu za Ministarstvo omladine i sporta predviđeno 6,4 milijarde dinara, a da je inicijalni budžet za ovu godinu bio 5,6 milijardi dinara.

- Mi smo u ovom budžetu obezbedili, ne samo novac za oko 570 nacionalnih priznanja i 400 stipendija koje preko ministarstva dajemo na godišnjem nivou, već i za velika međunarodna takmičenja - rekao je Mali.

Kako kaže, obezbeđen je novac za evropsko prvenstvo u odbojci za žene, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkaše, Svetsko prvenstvo u atletici 2022.godine, Svetsko prvenstvo u veslanju 2023.godine, kao i za organizaciju više od 50 međunarodnih i nacionalnih takmičenja kao što su Školarijada, Svetsko prvenstvo i školskom sportu...

Mali je istakao i da je obezbeđen novac u iznodu od preko milijarde dinara za završetak multifunkcionalne dvorane u Beogradu.

Reč je o nacionalnom trening centru za šest sportova - karate, tekvondo, džudo, rvanje, sportsko penjanje i streljaštvo.

Video: Lalatović: Molim predsednika Vučića da nam pomogne...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA