• 0

Bez promene predsednika u Olimpijskom komitetu Srbije: Maljković ostaje na čelu još četiri godine

Održana Izborna sednica Olimpijskog komiteta

  • 0
Božidar Maljković, Olimpijski komitet Srbije

Foto: MN Press

Na Izbornoj skupštini Olimpijskog komiteta Srbije, dosadašnji predsednik Božidar Maljković ponovo je dobio poverenje delegata, pa će i naredne četiri godine ostati na istoj funkciji. On je ujedno bio i jedini kandidat za ovu poziciju.

Njega su podržala čak 34 nacionalna granska saveza olimpijskih sportova, što Božidar Maljković shvata kao potvrdu dobrog rada institucije kojom je rukovodio i veliki motiv za još bolje rezultate u periodu koji predstoji.

- Na početku prvog mandata sam rekao da izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije za mene predstavlja veliku čast i krunu moje karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine. Okružen sam pravim saradnicima i imam privilegiju da i naredne četiri godine predvodim sjajnu grupu ljudi. Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate. Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet - izjavio je Maljković po reizboru na funkciju predsednika.

Istovremeno su izabrani i novi članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ukupno je bilo 12 kandidata, a njih 10 je izabrano glasanjem. Novi članovi u naredne četiri godine će biti Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Marija Desivojević-Cvetković, predsednica Srpske triatlon unije, prof. dr Milovan Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednica Saveza za sinhrono plivanje Srbije i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Tajnim glasanjem izabrani su i članovi Nadzornog odbora, a to telo će u narednom mandatu činiti prof. dr Veroljub Dugalić iz Kajakaškog saveza Srbije, Aleksandar Matković iz Stonoteniskog saveza Srbije i Dušan Vulević iz Srpskog atletskog saveza. Jednoglasno je izglasan i Đorđe Višacki na mesto generalnog sekretara i za naredni olimpijski ciklus.

- Želeo bih da se zahvalim Božidaru Maljkoviću na poverenju, kao i svima u srpskom sportu sa kojima sarađujem dugi niz godina. Nadam se da ćemo svi zajedno naći način da se u narednim, sigurno izazovnim godinama, izborimo sa onim što će nam kao posledicu doneti virus korona, sa kojim se ceo svet bori. Takođe se nadam da ćemo uspeti da uradimo sve ono što je potrebno kako bi se kao nacija radovali uspesima naših sportista - izjavio je Višacki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA