≫ 

Francuska demolirala rukometašice Hrvatske za finale EP, srpska snajka presudila komšijama!

Interesantno je da je slavna Dembele od 2018. godine gospođa Pavlović, posle udaje za Igora, bivšeg fudbalskog golmana rođenog u Foči pre 36 godina

  • 9
siraba Foto: instgram/sirab86

Rukometašice Francuske plasirale su se u finale Evropskog prvenstva tako što su demolirale selekciju Hrvatske sa - 30:19 (15:5, 15:14) i za tiutlu će igrati protiv Norveške koja je savladala Dansku sa 27:24 (10:13, 17:11).

Hrvatice su dobro ušle u susret, pa se pomislilo da mogu da pariraju protivnicima koje su u tri navrata jurile gol zaustatka, ali od rezultata 3:3 sve kreće naopako za komšije.

Tada stupa na scenu serija od +8 Francuskinja i de fakto se susret rešava već u prvom poluvremenu. Do kraja prvog dela igre razlika se pretvorila u dvocifrenu, tako da nije bilo dvojbe ko će u finale takmičenja.

U nekoliko situacija, Hrvatska je uspevala da dobije impuls i da smanji na sedam golova zaostatka, ali to je bilo sve od nje do kraja utakmice.

Tako su Francuskinje predvođene sa Niakate, Lakraber i Nze Minko sa po četiri gola, te Dembele sa tri pogotka uspele da se probiju do samog kraja. Interesantno je da je slavna Siraba Dembele od 2018. godine gospođa Pavlović, posle udaje za Igora, bivšeg fudbalskog golmana rođenog u Foči pre 36 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by DEMBELE SIRABA (@sirab86)

Sa druge strane, najbolje u hrvatskom sastavu bile su Blažević, Krsnik i Ježić koje su se po tri puta upisale u listu strelaca.

Francuska će tako za titulu šampiona Evrope igrati Norveškom koja je uspela da pobedi Dansku posle velikog preokreta i neverovatne igre u drugom poluvremenu.

Dankinje su vodile posle prvog dela igre sa tri gola razlike, išle su i do +4, ali nakon dva minuta igre u drugom poluvremenu razlika je počela da se topi. Usledila je rezultatska klackalica, a onda je tim Norveške prevagnuo i poslednjih 7-8 minuta kontrolisao igru za konačni trijumf. Najbolja među novim finalistkinjama bila je Mork sa šest golova, dok na drugoj strani nije pomoglo ni sedam pogodaka Rej.

Video: Rukometašice Srbije optimistične pred Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    18. decembar 2020 | 20:06

    I sad je nama extra što su Hrvatice izgubile,kao mi navijamo za našu snajku!A to što su nas svi odučili od rukometa nema veze. . .

  • Саша

    18. decembar 2020 | 20:05

    Браво,задовољан сам резултатом.

  • Johan

    18. decembar 2020 | 19:49

    Francuskinje su mogle ladno da naprave trocifren rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA