Svetski prvak želi spomenike Skenderbega u Nišu i Medveđi: "Finansiraću ih u ova dva albanska grada"

Bivši šampion u karateu, Enver Idrizi dao je skandaloznu izjavu u Ženevi

  • 90
Enver Idrizi Printskrin: Youtube/Radiotelevizioni 21

Bivši svetski prvak u karateu, Enver Idrizi, bio je gost albanske dijaspore u Švajcarskoj, gde je položio cveće na bistu Skenderbega u Ženevi, uz skandaloznu izjavu, da takve biste treba da se nađu u, kako kaže, svim "albanskim zemljama" gde je mesta u Srbiji - Niš i Medveđu.

Kada imamo Skenderbega u ovom međunarodnom gradu, zašto ne bismo imali Skenderbega u albanskim zemljama, Medveđi i Nišu.

On je u izjavi koja je preneta u švajcarskim medijima rekao da lik Skenderbega kao simbola nacionalnog otpora i slobode, treba da posluži kao model ujedinjenja albanskim liderima, posobno onima u Tirani i Prištini, a naročito onima na Kosovu u vreme svađa i sporova.

Ovaj vek u svim albanskim zemljama, ne isključujući našu dijasporu, na svih pet kontinenata sveta, poznat je kao Skenderbegov vek - rekao je Idrizi, koji želi da finansira izgradnju Skenderbegovog spomenika u Nišu i Medveđi.

- Želim da vidim Skenderbega u Medveđi i Nišu. Kada imamo Skenderbega u Ženevi, zašto ne bismo imali Skenderbega u albanskim zemljama. Pomagaću i finansiraću postavljanje biste našeg naciionalnog heroja u ova dva albanska grada - izjavio je bivši svetski prvak u karateu.

Enver Idrizi, koji je poreklom Albanac iz Makedonije, rođen je u Skoplju 1966. godine, a trenutno živi u Nemačkoj. Interesantno je da je nastupao za hrvatsku reprezentaciju posle proglašenja nezavisnosti 1995. godine, za koju je osvojio i prvo sportsko međunarodno  odličje u istoriji.

Idrizi na svom Instagram profilu često objavljuje fotografije na kojima je pored spomenika OVK terorista, a pominjalo se i da je i lično učestvovao u njihovom obučavanju tokom rata na Kosovu, zbog čega je neko vreme odbijao da nastupa u Srbiji. Ima i fotografije sa nekadašnjim liderom Albanaca sa Kosova, Ibrahimom Rugovom, koje redovno objavljuje.

Video: Bolesna provokacija huligana Tirane pred meč protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    21. decembar 2020 | 08:44

    Djuradj Kastriot od oca Jovana i majke Vojislave a muz unuke Vuka Brankovica, i otac sina Ivana,sahranjen u crkvi Sv.Nikole u Ljesu.

  • Mire

    21. decembar 2020 | 08:45

    Dali je neko rekao ovom sipcu da je Skenderbeg Srbin .

  • 👩‍💻

    21. decembar 2020 | 08:03

    Skenderbeg, sin Jovana i Vojisave... Pa ljudi moji da li je ovo sve moguće i šta se dešava u praznim tintarama savremenog društva!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA