≫ 

Selektor Danske oštro: Crnogorke uradile sve da Hrvatska dođe do bronze, balkanska sprega rešila meč

Hrvatska je sinoć pobedila Dansku u meču za treće mesto rezultatom 25:19

  • 5
Srbija, Hrvatska , Rukomet, EHF Foto: Stanko Gruden / kolektiff

Hrvatska je sinoć napravila pravo čudo u Danskoj osvojivši prvu medalju u istoriji pobedom protiv domaćina (25:19) na Evropskom prvenstvu, a selektor tamošnje reprezentacije Jesper Jensen još uvek ne može da se pomiri sa porazom svoje ekipe. Naprotiv, krivicu za loš rezultat svaljuje na sudije jučerašnjeg susreta.

Pravdu su delili arbitri iz Crne Gore, Jelena Mitrović i Anđela Kažanegra. Hrvatska je dominirala u drugom poluvremenu, nije dopustila rivalu 17 minuta da postigne gol, ali se Jensen ipak odlučio da krivicu svali na sudije, uprkos katastrofalnoj igri njegovih rukometašica.

- Ovo je bilo smešno, groteskno. Sudije iz Crne Gore imale su loš i pristrasan kriterijum suđenja. Uradile su sve što su mogle da Hrvatska stigne do pobede, što je na kraju i uradila. Imao sam utisak kao da igramo na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i pre nego što je utakmica počela. Čestitam Hrvatskoj na pobedi, ali je ostao gorak ukus u ustima i bol u stomaku, jer su do pobede stigle uz pomoć sudija. Balkanska sprega nas je sprečila da stignemo do medalje – podvukao je Jensen.

Nakon ovih reči, stigle su veoma oštre osude od strane svih rukometnih stručnjaka, pre svega zbog toga što je omalovažio istorijski uspeh rukometašica Hrvatske, a potom i zbog svih uvreda izrečenih na račun sudija iz Crne Gore, koje su dobile priliku da dele pravdu u polufinalu i u borbi za bronzu, a bile su i u konkurenciji da sude finale Evropskog prvenstva.

Podsetimo, zlato je osvojila Norveška, koja je sinoć u finalu savladala reprezentaciju Francuske rezultatom 22:20.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    21. decembar 2020 | 16:51

    Kao što postoji skandinavski lobi u rukometu, to treba da urade i Balkanske reprezentacije, a ne kada igraju jedna protiv druge igraju kao da im je to zadnja utakmica u životu.

  • uros

    21. decembar 2020 | 15:48

    Ajde bre plavuso prihvati poraz kao covek!

  • miro

    21. decembar 2020 | 16:08

    To je jos rest Milove i tudjmanove zaovstavstine u Crnoj Gori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA