• 0
 ≫ 

"Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži": Uspela akcija školskog saveza sa sport

 ≫ 

Učenici su imali zadatak da osmisle vežbe koje su prikladne u kućnim uslovima.

  • 0
Aleksandar Vučić i deca sa Kosova i Metohije

Foto: Tanjug

Besplatna akcija "Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži" uspešno je završena u beogradskim srednjim školama, saopštio je Savez za školski sport Srbije.

Akciju je podržao sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda a sproveli je Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije.

Licencirani instruktori osmislili su vežbe kod kuće za decu srednjoškolskog uzrasta sa rekvizitima koji su sastavni deo svakog doma.

Projekat se sastojao iz tri faze, što je podrazumevalo izradu edukativnog filma, obilazak srednjih škola u svim opštinama gde su rađene edukacije i usledio je nagradni online konkurs, gde su učenici sami osmislili koje su to vežbe prikladne u kućnim uslovima.

- Projekat je naišao na lep odziv, u ovo malo neobično vreme. Zadovoljna sam jer su ga zajedno sprovele dve velike školsko sportske organizacije. Cilj projekta je bio da se deci na zabavan način predstavi vežbanje kod kuće i motivišemo ih na pokret koji je jako bitan za zdravlje i pravilno odrastanje - istakla je gradska sekretarka za sport i omladinu, nekada uspešna rukometna reprezentativka, Dragana Pešić Belojević.

Proglašena su i tri najbolje prvoplasirana učenika: 1. mesto - Andrej Đurić (Zemunska gimnazija), 2. mesto - Teodora Živković (Deseta beogradska gimnazija „Mihajlo Pupin“), 3. mesto - Sara Maksić (Petnaesta beogradska gimnazija „Patrijarh Pavle“)

Video: Dima ima 9 godina, leukemiju i želju koju mu je ispunio Putin: Hokejaški trening

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok