Hrvatske vaterpoliste zemljotres zatekao u bazenu: "Kao cunami, igrači istrčali napolje u gaćicama"

Jezivo iskustvo za ekipu Ivice Tucka

  • 0
Ivica Tucak Foto: MNpress

Hrvatska vaterpolo reprezentacija prekinula je pripreme koje su počele 27. decembra u Zagrebu zbog katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio ovaj grad i čitavu državu, sa manjim i većim intenzitetom.

Potres jačine 6.3 stepena po Rihteru, zatekao je hrvatsku mušku reprezentaciju na svom radnom mestu, u bazenu na Savi, a selektor "Barakuda" Ivica Tucak opisao je taj trenutak, koji će, u to nema sumnje, vaterpolisti pamtiti dok su živi.

- Momci su bili unutra, ali i oni kao i svi uz ivicu bazena ne da smo osetili potres, nego je bilo stravično - kaže Tucak za hrvatske medije.

Zemljotres je u bazenu izazvao mini cunami, kaže Tucak, što je uznemirilo igrače.

- Voda je počela da se preliva preko ivice bazena, kao da je cunami. Sve nešto škripi, tutnji. To je bio toliki strah da su momci istrčali iz bazena, ali ne iz vode nego iz zgrade bazena. Onako, u gaćicama - ispričao je Tucak dramatični trenutak.

Pripreme su prekinute, a novo okupljanje reprezentacije je u subotu u Zagrebu.

"Barakude" će tu trenirati do 6. januara kada je planiran polazak za Debrecin u Mađarskoj i nastup na evropskom kvalifikacionom turniru za Svetsku ligu. Hrvatska će u četvrtfinalu 8. januara igrati protiv Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA