Tužne vesti iz sveta vaterpola: Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore preminuo u 42. godini

Srđan Barba se po završetku karijere zalagao za razvoj vaterpola u Crnoj Gori

  • 0
Srđan Barba Foto: Facebook / Printscreen

Srđan Barba, nekadašnji igrač Primorca i reprezentativac Crne Gore u vaterpolu, danas je iznenada preminuo u 42. godini života. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija SR Jugoslavije, potom Srbije i Crne Gore, a na kraju je igrao za selekciju naših južnih suseda. Nastupio je i 2008. godine na Svetskoj ligi kada je osvojio četvrto mesto.

Na Univerzijadi u Bangkoku 2007. godine domogao se zlatnog odličja sa univerzitetskom selekcijom. Po završetku igračke karijere posvetio se daljem razvoju vaterpola, a ljubav prema njemu prenosio je na mlađe kategorije u Vaterpolo klubu Kataro.

- Ostaće upamćen kao uzoran igrač, trener i prijatelj, čija plemenitost i entuzijazam treba da služe kao primer drugima. Ponosni smo što je godinama bio deo našeg kluba i naših života, što nam je bio prijatelj i saradnik. Čuvaćemo ga od zaborava – napisao je u saopštenju Vaterpolo klub Primorac u kojem je Barba ponikao.

Oglasio se i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, koji je takođe u šoku zbog preranog Barbinog odlaska.

- Zatečeni smo i potreseni Srđanovim preranim odlaskom, što predstavlja veliki gubitak za naš sport, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore uputio je izraze najiskrenijeg saučešća porodici, kao i klubovima Primorcu i Kataru – stoji u saopštenju.

Video: Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA