Bez iznenađenja u kvalifikacijama: Kamil Stoh odneo pobedu, Zlatni orao već viđen u njegovom naručju

Poljak slavio skokom od 138 metara pred sutrašnji glavni deo programa u Bišofshofenu

  • 1
Ski skokovi Turneja četiri skakaonice Foto: Tanjug/AP

U Bišofshofenu, reklo bi se, ništa novo. Pobednik kvalifikacija na poslednjoj od Četiri skakaonice je lider Kamil Stoh. On je skočio 138 metara i bio je za 0,6 poena bolji od Roberta Johansona, a na trećem mestu je završio Halvor Egner Granerud, koji je skočio najduže, doleteo do 140,5 metara, ali je dobio lošije ocene i zbog toga je završio na najnižem mestu na podijumu.

Najveće iznenađenje je definitivno loš skok Anžea Lanišeka. Slovenac se neće naći u prvoj seriji, pošto je podbacio, mada se deo krivice može prebaciti na očajne vremenske uslove. Vetar je konstantno duvao i ometao skakače, pa se nadamo da će sutra vreme biti daleko bolje.

Titulu od prošle godine brani David Kubacki, koji je ujedno osvojio prvo mesto u Bišofshofenu pre 365 dana. O svemu će se ipak pitati Kamil Stoh, koji ubedljivo vodi i samo čudo bi moglo da ga svrgne sa prvog mesta.

Prva serija doneće nam 25 direktnih okršaja, a Kamil Stoh će ukrstiti koplja sa Metjuom Soukupom iz Kanade, što znači da će imati prilično lak posao. Nakon ovog dela programa, u drugoj seriji će se naći 25 pobednika uz pet laki luzera.

Takmičenje počinje sutra u 16:45 skokovima u prvoj seriji, a nakon toga nas nakon kratke pauze očekuje sama završnica ovogodišnje turneje Četiri skakaonice i krunisanje pobednika.

Video: FMP preokretom u finišu do pobede nad Cedevitom Olimpijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spojnice

    5. januar 2021 | 19:09

    Ove skokove još kao klinac sam voleo da gledam i uvek sam se divio ovim ljudima. Mogu da kažem da mi je ovaj sport obeležio detinjstvo. Bilo je predivno gledati tada i slušati stare školovane spikere koji su do detalja sve objašnjavali kao da su na radiju prenosili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA