Španci savladali Delfine u jubilarnom meču: Vaterpolisti Srbije pali posle ludih peteraca sa 10:9

Poraz Delfina u meču bez rezultaskog značaja

  • 0
filip filipović Foto: vss.rs

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije posle peteraca, kao i pre godinu dana u Budimpešti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Posle regularnog dela bilo je 8:8, dok je Španija u petercima slavila sa 10:9 i tako obezbedila pobedu.

Ipak, meč svakako nije imao rezultatskog značaja, jer je na snazi bio rezultat iz Beograda, koji je odigran još u martu 2020. godine, kada su Španci pobedili sa 13:11 i osigurali borbu u polufinalu Svetske lige.

Našem timu je ovo bilo zagrevanje za borbu od petog do osmog mesta, u kojem će igrati protiv poraženog iz meča Francuska - Grčka, što će po svemu sudeći biti Francuzi, koji su autsajderi, a i već sada gube u drugoj četvrtini sa 5:1.

Srbija je u regularnom delu najveću prednost imala u drugoj četvrtini 5:3. Španija je serijom od tri gola preokrenula na 6:5 i naša reprezentacija je bila prinuđena tri puta da juri minimalnu prednost rivala preko Randjelovića, Prlainovića iz peterca i ponovo odličnog Randjelovića. Španija je u poslednjem napadu imala dvojicu igrača više ali je Gojko Pijetlović odbranio, a Dedović osvojio loptu. U poslednjem napadu Filipović nije bio precizan.

Usledili su dramatični peterci, koji su na kraju pripali Špancima. U prvoj seriji neuspešan je bio Prlainović, zatim je Mitrović u poslednjem šutu odbranio Barosu. U drugoj seriji su bili nepogrešivi svi igrači oba tima, da bi na početku treće Pinedo, koji je tada ušao da brani peterce zaustavio udarac Filipovića. Na drugoj strani je Munariz bio nepogrešiv.

Ovo je Srbiji bio jubilarni 400. meč od osamostaljenja, ali vaterpolisti nisu uspeli da iz njega izađu kao pobednici.

Srbija – Španija 17:18 (1:1, 4:3, 2:3, 1:1 – 9:10)

Bazen Debrecen.

Sudije: Garsija i Horvat.

Igrač više: Srbija 13 (4), Španija 13 (5).

Dva igrača više: Španija 1 (0).

Peterci: Srbija 1 (1), Španija 1 (0).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović 3, Gogov 1, D.Pijetlović, Vico, Drašović, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz 2, Granados 1, Famera 1, Sanahuja 2, Larumbe , Baroso, Fernadez, Kabanas, Perone 1, Malarač 1, Bustos, Agire. Trener: Martin.

Peterci: Filipović , Dedović, Gogov i Jakšić 2, Prlainović 1 – Munariz 3, Granados , Sanahuja, Larumbe 2, Baroso 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA