≫ 

"Nikada mi nije bilo lepše u reprezentaciji": Izjava koja oslikava promene u srpskom rukometu

- Kao porodica smo, na terenu, van njega - kaže Miloš Orbović

  • 2
Rukomet, rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Za utakmicu protiv Grčke pripremamo se isto kao za Francuze, u naletu smo i verujem da ćemo sve odraditi kako treba", poručuje rukometni reprezentativac Srbije Miloš Orbović.

Srbija u sredu od 17 sati igra protiv Helena u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

- Spremamo isti recept kao i protiv Francuza. Ne smemo da dozvolimo lake golove, moramo da igramo jako odbranu i ne trošimo puno lopti. Ako nema tehničkih grešaka, ako poštujemo loptu, sa ovakvom odbranom kakvu igramo, uspeh je zagarantovan.

- Grci su dobra ekipa. Gledali smo ih kako su pobedili Makedonce i utakmicu sa Izraelom. Igraju brzo, dosta jedan na jedan. Ako im zatvorimo sredinu, realno je da ne bi trebalo da bude problema posle ove dve utakmice. Videli smo koliko možemo, u naletu smo i verujem da ćemo odraditi kako treba - rekao je Orbović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Desni bek ukrajinskog Motora opravdao je poverenje stručnog štaba u duelima sa Francuzima.

- Nisam se nadao da ćemo odigrati ovako dobro utakmice sa Francuzima. Slušali smo i pratili ono što nam je Toni rekao. Sakupili se, igrali jedan za drugog, ispalo je odlično. Rezultat protiv Francuske je neverovatan. Imali smo odličnu realizaciju, nismo gubili lopte, a odbrana je bila odlična.

Rukomet, rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Mnogi igrači ističu atmosferu u timu, a to je potvrdio i sam Orbović.

- Meni nikada nije bilo lepše u reprezentaciji. Kao porodica smo, na terenu, van njega. Stvarno je fenomenalno. Reprezentativac sam 4-5 godina, bio sam tu, pa me nije bilo, ali ovo je najlepši period. Generacija smo, poznajemo se od juniora, stvarno je lepo biti ovde - rekao je Orbović, koji je kao i ostali igrači u superlativu o govorilo selektor Đeronu.

- Sve su momci već rekli. Uživamo, treniramo dobro. Analiziramo mnogo, gledamo dosta video snimaka. Veoma pametno radimo. Odmara nas kada smo umorni, ispoštuje nas maksimalno. Imamo puno razumevanje s njegove strane - zaključio je Orbović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    12. januar 2021 | 17:43

    ratko nikolic rukovodi bravo majstore

  • Nemanja PFC

    12. januar 2021 | 22:40

    Ja te volim ja te volim ja te volim 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA