≫ 

Slavni američki plivač uhapšen zbog nereda ispred Kapitola, čeka suđenje, ostao i bez posla

Keleru sad preti robija

  • 0
klit keler Foto: youtube/Olympic

Američka policija podnela je prijavu sudu protiv olimpijskog šampiona u plivanju, osvajača pet medalja na OI Klita Kelera (38), zbog učešća u nedavnim nemirima na Kapitol hilu kada su pristalice Donalda Trampa izvršile invaziju i upad u zgradu američkog kongresa.

Keler, koji je bio deo zlatne štafete zajedno sa legendarnim Majklom Felpsom na Igrama 2004. i 2008, optužen je za nelegalan upad u zgradu Kapitola, narušavanje javnog reda i mira i ometanje službenih lica u sprovođenju zakona.

Policija je lako identifikovala Kelera koga su brojni gledaoci prepoznali na videu sa protesta koji se pojavio na društvenim mrežama. Visok, prepoznatljivog lika i sa jaknom plivačkog saveza SAD, Keler je snimljen u prvim redovima pred kordonom policije, a nekoliko dana posle toga je uhapšen i protiv njega je podneta prijava.

Povodom Kelerovog ispada oglasio se i plivački savez koji "razume svačije pravo na sopstveni stav", ali se naravno ogradio od postupka plivača.

- Poštujemo prava pojedinaca i grupa da mirno protestuju, ali ne onako kako je to bilo pred Kapitol hilom - izjavila je portparolka plivačkog saveza SAD.

Olimpijski i paraolimpijski savez SAD su takođe osudili ponašanje proslavljenog olimpijca naglasivši da se takvim postupcima "ne reprezentuju vrednosti Amerike i američkog sporta".

Keler je od završetka sportske karijere često govorio da mu je teško da se pronađe u drugim sferama života. Do incidenta pred Kapitol Hilom bio je zaposlen u jednoj firmi za trgovinu nekretninama, ali je dobio otkaz nakon što je uhapšen i procesuiran.

Nemiri u kojima je učestvovao Keler izbili su nakon što su pristalice Donalda Trampa, vođeni izjavama predsednika da je pokraden na izborima, izvršili upad u Kongres, a tom prilikom u neredima je poginulo ukupno petoro ljudi, od toga jedan policajac.

Video: Kongres kakav nije viđen od Građanskog rata: Unutra garda pod punom ratnom opremom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA