• 1

Novi Sad domaćin EP u planinskom biciklizmu, voziće se na Petrovaradinu

Još jedno veliko takmičenje za našu zemlju

  • 1

Novi Sad biće domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kako je saopšteno, povodom organizacije EP, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta sastao se danas sa generalnim sekretarom Evropske biciklističke federacije Enrikom dela Kazom.

- Srbija i naš grad Novi Sad u avgustu će prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku - izjavio je Basta nakon sastanka.

On je dodao da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, podržati ovaj veliki događaj, i izrazio uverenje da ćemo biti dobri domaćini takimičarima iz cele Evrope.

- Ova sportska manifestacija će biti održana na našoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja će evropskim mauntinbajkerima sigurno pružiti jedno lepo i ugodno takmičenje - rekao je sekretar za sport i ponovio da je siguran da će ono biti organizovano na visokom nivou.

Enriko dela Kaza je zahvalio sekretaru Basti na današnjem prijemu i izneo neke informacije u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva.

- Na takmičenju se očekuje učešće između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje -, rekao je Dela Kaza i dodao da će ovaj sportski događaj medijski pokriti Jurovižn, te da će takmičenje biti uživo prenošeno preko Jurosporta.

On je izrazio uverenje da je ovogodišnje Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, čiji je Srbija prvi put domaćin, u dobrim rukama, te da će takmičenje biti organizovano na najbolji mogući način od strane svih koji pružaju podršku ovoj manifestaciji - Biciklističkog saveza Srbije, Balkanske biciklističke unije i drugih organizacija.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub „Novi Sad“.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima