• 0

Stvaraju se uslovi za razvoj ženskog sporta u Zrenjaninu

Još jedna fenomenalna saradnja koja će podstaći razvoj ženskog sporta

  • 0

Grad Zrenjanin i osnivač Instituta za ženski sport Marine Maljković potpisali su danas protokol o saradnji.

Kako se navodi na sajtu grada, gradonačelnik Simo Salapura, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, potpisali su protokol o saradnji, baziran na zajedničkoj potrebi da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina u tri sportske discipline - košarci, gimnastici i džudou.

Potpisivanju protokola su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, kao i predstavnice Instituta za ženski sport - Jelena Arunović, selektorka i trener streljačke reprezentacije Srbije, košarkašica Dajana Butulija i nekadašnja istaknuta plivačica, danas članica Olimpijskog komiteta Srbije Miroslava Najdanovski, kao i Boris Bursać, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

Video: Milica Mandić ambasadorka pokreta Promocija ženskog sporta

Gradonačelnik Salapura istakao je da se potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu, kao i da će saradnja s Institutom za ženski sport biti deo projekta “Evropski grad sporta 2021”.

- Podsetiću da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje, i da su dobro poznata imena Ivane Španović, Miroslave Najdanovski, Jovane Brakočević, Maje Ognjenović, Brižitke Molnar, Vukosave Đapić - imena koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom.

Video: Sonja Vasić ambasadorka projekta Promocija ženskog sporta u Srbiji

- Ne samo to, kada kažemo sport, mislimo ne samo na rezultat, već i na zdrave životne stilove, promociju svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo u našem gradu i koje imaju želju da se bave sportom", rekao je Salapura i dodao da je Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti.

Osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković istakla je da je za Zrenjanin vezuju najlepša sećanja na prethodno Evropsko prvenstvo u košarci i pobede reprezentacije u “Kristalnoj dvorani”, kao i da grad i gradonačelnik u potpunosti razumeju sport i potrebu za njegovim bavljenjem.

- Drago mi je što ovaj grad ima razumevanja za naše aktivnosti i što će biti prvi u Srbiji u kom će se organizovati treninzi u tri sporta. Počela sam s pokretom koji se bavi isključivo besplatnom košarkom za devojčice, a zahvaljujući saradnji sa Vladom Republike Srbije i razumevanju za ženski sport, aktivnosti su znatno proširene i sada nudimo devojčicama.

Video: Već u januaru sam spremala treninge za kućne uslove: Marina Maljković o epidemiji korona virusa

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima