≫ 

Danci vladaju svetskim rukometom: Odbrana titule prvi put u svojoj istoriji

Danska je pobedila Švedsku sa 26:24

  • 1
Finale SP u Rukometu Danska - Švedska Foto: Ap/Tanjug

Dve godine nakon prve, reprezentacija Danske osvojila je i drugu titulu šampiona sveta, pošto je u finalu 27. planetarnog nadmetanja savladala komšije iz Švedske 26:24 (13:13).

Ujedno, Danci su prvi put u svojoj istoriji uspeli da odbrane trofej. Pre njih, to je pošlo za rukom Rumunima, Šveđanima i Francuzima.

Nakon 45. minuta egal borbe, Danska je preuzela kontrolu i prva stekla opipljiviju prednost zahvaljujući Niklasu Landinu, koji je branio maestralno u drugom poluvremenu i omogućio svojim saigračima da se deset minuta pre kraja odvoje na 22:18.

Finale SP u Rukometu Danska - Švedska Foto: Ap/Tanjug
Finale SP u Rukometu Danska - Švedska Foto: Ap/Tanjug

Reprezentacija „Tri krune“ se nije dala do kraja, ali je kapitulirala u 58. minutu, kada je Niklas Landin pri rezultatu 25:23 odbranio sedmerac Vaneu, a Magnus Landin pogodio sa krila za razrešenje dileme.

Najbolji čuvar mreže na svetu je u narednom napadu odbranio i pokušaj Gotfridsona, da bi Peterson u poslednjim trenucima ublažio poraz reprezentacije Švedske, koja je odigrala fenomenalan turnir.

(Telegraf.rs/Balkan Handbal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    31. januar 2021 | 20:49

    Skandinavci šalju svoje igrače da igraju u bogatim klubovima i da svoje iskustvo i znanje daju maksimalnim igrama za svoje reorezentacije. Njihovi klubovi nisu u vrhu Evropskog rukometa ali reprezentacije su vrh. Barselona, PSG, Kil, Vesprem itd gore od želje da postanu prvaci Evrope a njihove reprezentacije će u najskorije vreme biti dobri sparing partneri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA