Mozzart tokom epidemije još više pomagao srpskom sportu

Ova društveno odgovorna kompanija podržala je mlade talente i brojne sportske kolektive, a nastavljena je i izgradnja terena

  • 0
Mozzart Foto: Mozzart

Sportistima je prethodnih meseci mnogo nedostajalo navijanje sa tribina, koje su bile prazne zbog epidemioloških mera. Mnogi kolektivi i pojedinci nisu vodili borbu samo na sportskom terenu, nego i sa teškom finansijskom situacijom. Podrška je bila potrebna više nego ikad, a kompanija Mozzart se potrudila da još više pomaže kroz donacije i spozorstva.

Na listi su se prošle godine našli: stonoteniseri sa invaliditetom iz Šapca, koji su dobili nove stolove i opremu, mladi šahisti iz ŠK Kralj, kojima je u periodu epidemije od velikog značaja platforma za onlajn takmičenje, nove nade naše odbojke iz ŽOK Maks i ŽOK Jedinstvo (oprema), karatistkinja Emilija Antanasijević, tehnička oprema stigla je u Teniski klub Crvena zvezda. Mozzart je podržao i besplatnu školu fudbala „Trening plus“, Akademiju Željka Rebrače, šahovski turnir u Beogradu...

Mozzart Foto: Branko Starčević

Ragbi, jedrenje, šah, stoni tenis, košarka, odbojka, rukomet, fudbal... Kompanija Mozzart ne bira po popularnosti kluba ili sportista, već se svih ovih godina trudi da podrži one kojima je to potrebno. Pogotovo ulaže u razvoj lokalnih klubova koji nemaju toliku pažnju medija. Oprema je stigla u brojne manje sredine u Srbiji, ali i u regionu i dijaspori. Za skoro četiri godine koliko postoji akcija „Novi dresovi za nove šampione“, Mozzart je opremio više od 130 timova, a tokom prošle godine dresovi su otišli na 40 adresa.

Ni korona nije mogla da zaustavi izgradnju novih igrališta u sklopu projekta "Sto terena za jednu igru" – otvorene su nove oaze pod obručima - "Novica Veličković" u Zemunu i "Željko Rebrača" u naselju Stepa Stepanović, kao i multifunkcionalni teren u Kruševcu, odnosno teretana na otvorenom i tereni u naselju Veljko Vlahović. Sa legendarnim Rebračom, organizovan je i otvoreni čas košarke, a najbolji mladi košarkaši nagrađeni su besplatnim pogađanjem njegove Akademije.

Mozzart Foto: Nikola Mažibrada

Nedavno je fudbalski trener Milovan Ćirković učestvovao u akciji Humanitarni tiket u podne, a dobitak sa plemenitog listića od 144.000 dinara kompanija Mozzart je po želji stratega Ašanti Golda donirala čačanskog klubu Mladost Radost.

Mozzart je ujedno i sponzor Fudbalskog i Košarkaškog saveza Srbije, FK Crvena zvezde i KK Partizan.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA