"OI u Tokiju mi nisu u planu": Šta bi mogla da znači ova izjava šefa programa za vakcinisanje?

Bliže se Olimpijske igre u Tokiju, ali je pitanje da li će se uopšte održati zbog pandemije koja ne jenjava

  • 0
taro kono Foto: Tanjug/Ap

Olimpijske igre u Tokiju koje su zbog pandemije korona virusa otkazane prošle odine, prebačene su za ovu, za 23. jul, međutim niko danas sa stoprocentnom sigurnošću ne može da kaže da li će biti održane, jer virus nije ukroćen. Svet polako ulazi u fazu masovne vakcinacije ljudi, meseci će biti potrebni da se situacija donekle dovede pod kontrolu, pa je otud i održavanje letnjih OI u Tokiju konstantno pod upitnikom, iako se vođstvo MOK-a, kao i Japanci ponašaju kao da će biti održane.

Japan je, nevezano za Olimpijske igre, ovih dana krenuo u masovnu vakcinaciju svog stanovništva, već je stiglo 800.000 doza vakcina, očekuje se još 2.3 miliona, od Fajzera u martu, i to će biti prvi veliki korak ka zaštiti ljudi od virusa, i važan korak ka suzbijanju pandemije.

Program vakcinisanja inače vodi ministar Taro Kono koji je otkrio jednu vrlo važnu činjenicu povodom olimpijsih igara u Tokiju, tačnije eventualnog vakcinisanja sportista koji se budu pojavili na Igrama.

Postoje nagoveštaji da će Japan tražiti da svi učesnici OI budu vakcinisani, to još nije potvrđeno, pa čak i ako to bude zahtevano od njih, to će morati da urade u svojim državama, odnosno tamo odakle dolaze, jer "nisu u planu programa vakcinacije Japana".

- Olimpijske igre u Tokiju mi nisu na dnevnom redu - poručio je šef programa za vakcinaciju Taro Kono, čija izjava čak može i da se tumači kao poruka da Igre ne bi trebalo ni da se održe ni ovog leta.

Navodno je vlada Japana već donela takvu odluku, MOK ipak tvrdi da će se Igre održati, pa je u ovom trenutku i dalje potpuna nepoznanica da li ćemo u julu pratiti najveću sportsku smotru na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA