≫ 

Srpski nordijci nastupili na SP u Obersdorfu

Odličan nastup naših nordijskih skijaša

  • 1
Nordijsko skijanje

Prinstrkin: Youtube

Skijaško Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama počelo je u Obersdorfu kvalifikacionim trkama na pet kilometara za žene i 10 kilometara za muškarce.

Najbolji sprski nordijci Anja Ilić, Maida Drndić i Miloš Milosavljević, na osnovu dobrih rezultata u Svetskom kupu, izborili su učešće u glavnoj trci, dok su ostali morali u kvalifikacije iz kojih je samo 10 najboljih imalo prolaz.

Naši takmičari nisu izborili prolaz u glavne trke, ali su današnje kvalifikacije dobrodošle za sticanje iskustva.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je 15-ogodišnja Dženana Hodžić,koja je bila 21. u trci na 5km, a njena vršnjakinja Andrea Markovič bila je 38.

Pobedila je iskusna Baiba Bendika iz Letonije.

Kod skijaša u trci na 10 km najbolji je bio Tajlanđanin Marko Čanloung, a nordijci iz Srbije zauzeli su sledeće plasmane: Rejhan Šmrković 33, Đorđe Paunović 62, dok je Miloš Đorđević bio 67.

Selektor Srbije Mina Ilić istakla je da su najmlađi članovi reprezentacije opravdali ukazano poverenje i da je pred njima lepa skijaška budućnost.

Sutra je su na programu trke u sprintu u obe konkurencije, a svih osam naših takmičara biće na startu kvalifikacija nakon kojih slede glavne trke te discipline.

Video: Zgodne skijašice u bademantilima: Ni kafu nisu popile a već su pojurile da iskoriste sunčan dan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA