≫ 

Velika borba za Svetski kup: Odermat juri Kirhmajera, razlika samo 83 boda pred poslednju trku

Velika borba će se voditi za kristalno globus

  • 0
Vinsent Kirhmajer

Foto: AP/Tanjug

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobedio je danas u pretposlednjoj trci superveleslaloma ovosezonskog Svetskog kupa voženoj u austrijskom Zalbah-Hinterglemu.

Odermat je pobedio rezultatom 1:23,59 minuta i zadržao šansu za osvajanje titule u superveleslalomu ali i titule pobednika Svetskog kupa.

Francuz Matje Bele zauzeo je drugo mesto sa 0,62 sekunde zaostatka, a treći je bio Austrijanac Vinsent Krihmajer sa 0,81 sekundom zaostatka.

Krihmajer je prvi u generalnom plasmanu superveleslaloma sa 83 boda više od Odemarta, uoči poslednje trke u toj disciplini ove sezone u Lencerhađeu, naredne nedelje.

foto Pixabay

foto Pixabay

- Šansa je vrlo mala, ali imao sam fantastičnu sezonu, bez obzira kako se završi borba za globus - rekao je Odermat.

Krihmajer je prošle sezone bio blizu osvajanja titule u superveleslalomu, zaostajao je tri boda za Švajcarcem Maurom Kavizelom kada je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Odermat je i dalje u trci i za ukupnu pobedu u Svetskom kupu, šest trka pre kraja ima 81 bod manje od vodećeg Francuza Aleksija Panturoa. Francuz je današnju trku završio na 15. mestu.

Video: Nevena Ignjatović 14. u generalnom plasmanu Evropa kupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA