≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imamo priliku života da odemo na Olimpijske igre": Rukometašice Srbije veruju u uspeh

Vreme čitanja: oko 1 min.

Golman reprezentacije Jovana Risović smatra da ova prilika ne sme da se propusti

  • 0
Jovana Risović Foto: MN Press

Golmanka rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović izjavila je da je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Đeru prilika života za srpske rukometašice.

Rukometašice Srbije od 19. do 21. marta boriće se za olimpijsku vizu zajedno sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom.

- Većina igračica ima velike uloge u klubovima, to baš raduje pred ovo okupljanje. Super je što dobro igramo u poslednje vreme, jer u Đeru imamo priliku života, šansu karijere. Kad pogledamo protivnike, dovoljno je reći da je Rusija aktuelni olimpijski šampion.

- Mađarska ima ogroman pritisak saveza i države sa izbori plasman, zbog daljeg ulaganja u rukomet. Svesne smo značaja svega ovoga, kvalitet imamo, ako budemo disale kao jedna, mislim da će rezultat doći. Samo da mi budemo zdrave i verujem da možemo do vize - rekla je Risović u intervjuu za sajt 24sedam.rs.

Borbu za Tokio izabranice Ljubomira Obradovića počinju duelom sa Ruskinjama, nakon čega sledi duel sa domaćinom, a turnir zatvaraju sa susretom sa Kazahstanom.

- Između prve dve utakmice je razlika manja od 24 sata, a taj drugi susret sa domaćinom bi mogao da bude odlučujući. Malo je nezgodan i težak taj raspored, ali ne mora ništa da znači. Ja smatram da možemo i Rusiju, koja je velesila, da savladamo.

Jovana Risović Foto: MN Press

- Igrale smo neke prijateljske utakmice, znamo kako funkcionišu. Vratio im se trener Trefilov, sada je u ulozi konsultanta, on im mnogo znači. Naša želja se ne dovodi u pitanje. Veliki broj igračica čeka ove Olimpijske igre, da bi posle završile karijeru, tako da će dati sve da do plasmana dođemo - zaključila je Risović.

Video: Pop- Lazić: Andreina povreda nam je dala motiv da stisnemo zube

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA