≫ 

Srpski rvači u borbi za Tokio

Ovog vikenda u Budimpešti evropski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

  • 0
Rvanje Foto: Shutterstock

Srpski rvači Viktor Nemeš, Zura Dautašvili i Boban Živanović nastupiće ovog vikenda u Budimpešti na Evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Selektor Milorad Dokmanac zadovoljan je učinkom reprezentativaca tokom priprema i nada se da bi iz Mađarske srpsko rvanje moglo da se vrati sa još dve olimpijske norme.

- Sve pripreme su prošle dobro. Uglavnom smo bili u Mađarskoj i Bugarskoj zbog odgovarajućih sparing partnera. Najviše očekujemo od Viktora i Zure.

- Kod Viktora neće biti Romana Vlasova, dvostrukog olimpijskog šampiona. Ali to ništa ne znači, jer će u kategoriji do 77 kilograma biti osmorica izuzetnih rvača, osvajača svetskih i evropskih medalja.

Viktor Nemeš FOTO: MN Press

- Zura je u prošlosti nastupao u kategoriji do 82 kilograma za Gruziju. U ove dve godine smo radili na povećanju mišićne mase. Stigao je do 90 kilograma i spreman je za tu kategoriju. U kontrolnim borbama je pokazao izuzetan kvalitet, da se vraća u formu - rekao je Dokmanac i dodao da će turnir u Budimpešti 24-godišnjem Bobanu Živanoviću poslužiti za sticanje dragocenog iskustva.

Srbija već ima dvojicu rvača koji će nastupati u Tokiju u grčko-rimskom stilu - Mate Nemeš i Mikhail Kadžaja, a vizu za OI izborio je i Stevan Mićić u takmičenju slobodnim stilom.

Video: Štefanek ga pobedio za zlato u Riju, sad je vojnik na ratištu i bori se za svoj narod u Jermeniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA