≫ 

Svetska šampionka raznosi pice da bi mogla da plati put na Olimpijske igre

Sve to jer je Britancima budžet za Peking skresan za 8 miliona funti

  • 0
Elisa Kristi Foto: Screenshot/You Tube

Elisa Kristi, svetska šampionka u brzom klizanju iz 2017. godine, prinuđena je da radi kao raznosač pica u Notingemu kako bi prikupila novac za putovanje na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Elisa je istovremeno i desetostruka šampionka Evrope u brzom klizanju, ali je morala da se suoči sa činjenicom da je svim britanskim učesnicima u zimskim sportovima srezan budžet za 8 miliona funti, iako se radi o jednoj od najtrofejnijih takmičarki iz ove zemlje.

Kristijeva, koja je dugo vodila borbu s depresijom, izjavila je da bi medalja u Pekingu bila idealan završetak karijere.

- Sve što radim činim kako bih osvojila medalju u Pekingu i kako bih otklonila nedostatke sa prošlih Igara. Istovremeno, pokušavam da se borim sa stigmom mentalnih problema i to je još jedan veliki cilj - poručila je Elisa Kristi.

Ona je pre nekoliko godina otkrila i da je dobijala pretnje smrću uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014, gde nije uspela da se izbori za medalju, ali se nada da će ovog puta imati više sreće.

Video: Ruska šampionka se kupala u ledenoj rupi na Bogojavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA