"Idemo u Veronu da ispunimo snove": Nikola Grbić postao prvi srpski trener koji je ušao u finale LŠ

Zaksa Kenđezin Kozle će se u završnom okršaju sastati sa Trentinom, 1. maja

  • 0
Nikola Grbić Foto: MN Press

Ekipa Zakse Kenđežin Kozle sinoć se nakon spektakularne utakmice i odigranog zlatnog seta protiv Zenita iz Kazanja domogla finala Lige šampiona. Sve to dobija na snazi, ako znamo da je Nikola Grbić postao prvi trener iz Srbije koji će voditi neku ekipu u borbi za trofej ovog takmičenja.

Zaksa je prvi meč u Kazanju dobila rezultatom 3:2, da bi juče na svom terenu bila poražena istim rezultatom, iako je imala dobru poziciju u završnici četvrtog i petog seta. Zbog toga je na kraju morao da odlučuje zlatni set u koji su, reklo bi se, sa većim samopouzdanjem ušli gosti iz Rusije. Međutim, tim Nikole Grbića pokazao je da ih gubitak dva prethodna dela igre nije mnogo uzdrmao.

- Imali smo četvrti i peti set u svojim rukama. Činilo se da nam je finale tu, ali kako se približavao kraj, rezultat na semaforu je govorio drugačije. Nije bilo lako da se vratimo, ali smo bili fokusirani sve vreme. Dali smo sve od sebe na terenu da pobedimo jedan od najboljih timova na svetu. Na kraju krajeva, Lube i Zenit i jesu ekipe koje su uglavnom igrale finale Lige šampiona – rekao je Grbić posle senzacionalnog uspeha.

Odlučujući deo igre, Kenđezin Kozle dobio je rezultatom 15:13 i tako nas podsetio na četvrtfinale kada je protiv Lubea ovaj tim takođe slavio u zlatnom setu rezultatom 16:14.

- Protiv ekipa kakve su Lube i Zenit, nije se lako vratiti u meč kada gubite. Ali moji momci su dokazali još jednom da mogu to da učine, bez obzira na to u kojem smeru se prethodno kretao susret. Imaju tu vatru u sebi da se bore za svaku loptu – dodao je Nikola Grbić.

Kaže da mu je iskustvo igranja u brojnim ekipama i nacionalnom timu sada zlata vredno dok vodi Zaksu ka istorijskom trofeju, koji bi bio prvi za ovaj tim u Ligi šampiona od njenog osnivanja.

- Sa mojim iskustvom i borbama u brojnim dvoranama, mogu mnogo toga da predvidim. Mogu da pripremim taktiku, da spustim pritisak sa igrača u određenim situacijama, ali ipak su oni na terenu kada se podvuče crta. Imam mnogo respekta zbog toga što se dobro snalaze u teškim situacijama, kada se svašta mota po njihovim glavama. Još jedan težak protivnik je ispred nas, ali idemo u Veronu da ispunimo snove. Biće to prilika da se sretnem sa prijateljima iz Italije – rekao je Grbić.

Zaksa Kenđezin Kozle će se u finalu sastati sa Trentinom, a taj meč biće odigran za nešto više od mesec dana, tačnije 1. maja u Veroni.

Video: Vanja Grbić iskombinovao košarku, odbojku i snuker i pogodio nemoguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA