Kreće finale plej-ofa za titulu šampiona Srbije: Vojvodina i Partizan startuju u subotu

Odbojkaše Partizana i Vojvodine očekuje duel za šampiona Srbije

  • 1
OK Partizan

Foto: MN Press

Odbojkaši Vojvodine i Partizana počinju u subotu finale plej-ofa za titulu šampiona Srbije.

Ove godine finale ima još veći značaj jer će šampion Srbije obezbediti i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

- Ove godine finale ima dvostruki značaj, mi dugo sanjamo plasman u Ligu šampiona i nadam se da ćemo taj san pretvoriti u delo - rekao je predsednik UO Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je iskoristio priliku da čestita i odbojkašima Ribnice osvajanje Kupa Srbije, a posebno se zahvalio i državi za doprinos ovom sportu.

- Imamo sreću da država brine o nama, sada posebno u jeku korone, jer su klubovi uspeli da obezbede sponzore i završe sezone - istakao je Zbiljić.

Član Uprave Partizana, nekadašnji reprezentativac, Željko Tanasković takođe je naglasio značaj pomoći države i dodao da očekuje odlično finale.

- Mi smo plasmanom u finale ispunili kratkoročni cilj. Naravno, nećemo se predati, tražićemo šansu protiv velikog rivala, kluba koji je finansijaki veoma stabilan i dominira u poslednje vreme. 

Trener-igrač Partizana Bojan Janić, takođe bivši reprezentativac, rekao je da će njegova ekipa biti hrabra u finalu.

- Na početku sezone imali smo puno problema, nismo ni znali ambicjje, ni sanjali finale, ali uspeli smo. I sada se borimo protiv ekipe koja je sinonim srpske odbojke. Favoriti su, ali bićemo hrabri i pokušaćemo da se suprostavimo.

Još jedan trofejni reprezentativac Slobodan Boškan, trener Vojvodine, istakao je da su obe ekipe zasluženo u finale i da očekuje neizvesnu borbu.

- Mi imamo imperativ jer branimo titulu, tako i ulazimo, ali znamo da će se Partizan jako boriti. Jedino mi je žao što zbog cele situacije neće biti publike, ni u Novom Sadu, ni u Beogradu.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč se igra u subotu u Novom Sadu od 17 časova i 30 minuta.

Video: Golmanski ispadi za sva vremena: Ovo je 5 najluđih čuvara mreže na svetu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanimljivo

    2. april 2021 | 17:53

    Dozive procvat Ok partizan dolaskom Tanaskovica, clana vladajuce stranke, na koju navijaci jsd-ovaca kukaju zestoko.A Zvezde nigde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA