≫ 

Još jedno priznanje za srpski sport: Dr Mihajlović sekretar Evropske federacije za dizanje tegova

Sve više srpskih funkcionera u evropskim federacijama

  • 0
Prof Dr Milan Mihajlović Prof Dr Milan Mihajlović (u sredini) sekretar evropske federacije za dizanje tegova Foto: OKS

Na redovnim izborima Evropske federacije za dizanje tegova koji su se održali 1. aprila 2021. godine u Moskvi, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova dr Milan Mihajlović, izabran je za generalnog sekretara ove organizacije.

Dr Milan Mihajlović izabran je u konkurenciji čak 7 kandidata dobivši apsolutnu većinu glasova od 45 prisutnih delegacija iz Evrope.

Pozicija koju će dr Mihajlović obavljati u narednom periodu posebno dobija na težini kada se ima u vidu delikatna pozicija dizanja tegova u okviru međunarodne olimpijske porodice. Povodom izbora na mesto generalnog sekretara Evropske federacije za dizanje tegova, dr Mihajlović je izjavio:

- Smatram da je ovo prvenstveno veliko priznanje za našu zemlju i naš matični savez. Pored podrške evropskih delegata mom radu, ubeđen sam da su za izbor na ovo mesto ipak najznačajniji dobri rezultati koje naši sportisti ostvaruju u kontinuitetu nekoliko godina unazad na međunarodnoj sceni.

Tamas Kajdoci dizanje tegova Tamas Kajdoci dizanje tegova Foto: Savez za dizanje tegova

- Pred novim rukovodstvom evropske federacije je izazovan zadatak da inicira reforme u okviru našeg sporta koje će prihvatiti i sprovesti Svetska federacija za dizanje tegova kako bi sačuvala status jednog od najstarijih olimpijskih sportova. - rekao je Mihajlović

Novi predsednik Evropske federacije za dizanje tegova je dr Hasan Akuš iz Turske. Na ovom kongresu, održani su izbori i za članstvo u različitim stručnim komisijama ove federacije, pa je tako za člana Medicinskog komiteta izabran lekar reprezentacije Srbije u dizanju tegova, dr Dado Medić.

Video: Ima 7 godina, a iz benča diže 80 kg: Predstavljamo vam najjaču devojčicu na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA