≫ 

Srbija ima šampiona Evrope u rvanju: Datunašvili osvojio zlato

Veliki uspeh za srpsko rvanje

  • 5
Zurabi Datunašvili Printskrin: Youtube

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili osvojio je večeras zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom prvenstvu u Vašravi.

U kategoriji do 87 kilograma Datunašvili je u finalu pobedio Belorusa Maskeviča sa 5:1.

Iako je Maskevič osvojio prvi poen Datunašvili je uspeo u nastavku sa sjajna dva poteza da Srbiji donese zlatnu medalju.

Prethodno je pobedio u polufinalu Nemca Denisa Maksimijana Kudlu 2:1. U četvrfinalu je savladao Ukrajinca Belenjuka, dok je u osmini finala bio bolji od Hrvata Vjekoslava Luburića.

To je četvrta medalja koju Datunašvili osvaja na Evropskim prvenstvima. Kao reprezentativac Gruzije dva puta je bio šampion Evrope 2016. i 2017. godine, dok je 2013. godine bio treći.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras osvojenu zlatnu medalju srpskom reprezentativcu u rvanju Zurabu Datunašviliju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

- Čestitam ti na evropskoj šampionskoj tituli. Zlatna medalja koju si osvojio potvrda je nastavka dominacije našeg rvanja i dodatni motiv da Srbiju ovog leta očekujemo i na pobedničkom postolju Olimpijskih igara! Svaka čast! - navodi se u čestitki Udovičića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA