≫ 

Zvezda pokreće šahovsku sekciju u zatvoru Padinska skela

Crveno-beli su velikom donacijom pomogli da ustanova krene sa organizacijom ove visokoumne igre

  • 6
Aleksandar Srećković Kubura i šahovski klub Crvena zvezda Foto: ŠK Crvena zvezda

Šahovski klub Crvena zvezda donirao je 17 tabli i satova Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli sa željom da tamo zaživi šahovska sekcija.

Delegacija kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, potpredsednikom Filipom Srećkovićem, direktorom Dragoljubom Raičkovićem i dvojicom velemajstora Boškom Abramovićem i Stefanom Đurićem, posetila je ovaj zavod.

U srdačnom razgovoru sa upravnikom Vladimirom Bukvićem i načelnikom za tretman Sašom Popovićem, dogovorena je dalja saradnja dve institucije.

Zvezda će, kad se budu stekli uslovi, organizovati simultanku u zatvoru, gde će dvojica velemajstora odigrati sa 20 osuđeniika partiju šaha.

-  Ovde smo na inicijativu rukovodstva Zavoda. Na licu mesta smo videli njihov trud da da osudjenike tokom izdržavanje kazne pripreme za punopravne članove društa u socijalnom i ekonomskom smislu. U tom plemenitom nastojanju, od nas i mene lično će uvek imati podršku.

- Kao konkretan korak je dogovorena šahovska simultanka  između našeg kluba i Zavoda u Padinskoj skeli, koju ću pokušati da dodatno oplemenim pozorišnom predstavom. Ujedno pozivamo i druge da pružamo ruke ljudima koji žele da se vrate na pravi put- rekao je predsednik kluba, inače poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Video: Profesor Vladimir Koprivica otkriva kako je odlučio da mu diplomski bude kondiciona priprema šahista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    28. april 2021 | 11:05

    Terzic i Covic da odigraju prvi

  • Nenad

    28. april 2021 | 11:06

    Spremaju Cokiju Mađiji klub!

  • GP

    28. april 2021 | 11:57

    Ako, ako. Treba pripremiti zabavu za neke predsednike i direktore vasih sportskih sekcija, kao npr fudbal, kosarka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA