Srpski vaterpolista kažnjen zato što je rekao protivniku da je gej: Kaže da je Španac njega uvredio!

Odmah posle Gutierezovog istupa u medijima kada je rekao da ga je Ubović vređao, oglasila se i Ivana Herak, advokat rekavši da je njen samo reagovao na uvrede koje je njemu uputio Gutierez

  • 3
Nemanja Ubović Foto: MN Press

Srpski vateprolista Nemanja Ubović kažnjen je zato što je svog protivnika nazvao gejom i pauza će biti prilično duga.

Obrazloženo je da je tokom utakmice Sabadelja i Terase Ubović dva puta nazvao pogrdnim imenom protivničkog igrača Gutijereza i da je to uradio sa jasnom namerom. Uz to moraće i da plati i 200 evra.

- Rešili smo da je vreme da napravimo istorijski korak. Prvi put homofobija će u sportu biti kažnjena. Imali smo dve opcije, ili da okrenemo glavu ili da pokažemo da u sportu nema mesta homofobiji – izjavio je Gutijerez posle izricanja kazne uz zahvalnost Plivačkom savezu i Višem sudu jer su kako je rekao pokazali čvrst stav i želju da se ovakvim ispadima stane na put.

Odmah posle Gutierezovog istupa u medijima kada je rekao da ga je Ubović vređao, oglasila se i Ivana Herak, advokat rekavši da je njen samo reagovao na uvrede koje je njemu uputio Gutierez. Kako je rečeno, nazvao je našeg igrača “us…. migrantom“.

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA