≫ 

Polako, ali sigurno se vraćamo u normalu: Publika dozvoljena na VN Monaka, neophodan samo PCR test

Kapacitet je ograničen na 7.500 gledalaca, što nije zanemarljiv broj

  • 0
Formula 1, Velika nagrada Emilije Romanje, Imola, staza u Imoli Foto: Tanjug/AP

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka ove godine odžaće se 23. maja, a ono što može da raduje sve jeste da će na njoj biti prisutna publika. I to ne mali broj, već ukupno 7.500 navijača biće dopušteno, a uslov će biti posedovanje negativnog PCR testa, saopštila je vlada Kneževine Monako.

Prethodno je u čitavoj Francuskoj dozvoljeno prisustvo gledalaca na otvorenom prostoru, ali je broj ograničen na 1.000 po događaju, nešto slično kao što smo gledali u Engleskoj tokom zime na pojedinim stadionima.

- Istovremeno je važno da se trka održi uz minimalno učešće javnosti i uz uvažavanje sanitarnih uslova – izjavio je državni ministar, Pjer Dartu.

Ovo će biti prva trka u sezoni Formule 1 koja će biti održana pred tolikim brojem navijača, pošto je u Bahreinu njihov broj bio ograničen na nešto manji broj gledalaca. Organizatori trke saopštili su da je do sada prodato blizu 4.000 ulaznica, a da se očekuje da će do početka nabržeg karavana na svetu sve biti rasprodato.

Podsetimo, prošle godine nije bilo trke u Monaku zbog pandemije koronavirusa.

Video: Stanković: Nema opuštanja, protiv Rada kao da je finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA