≫ 

"Srpski sport bez dopinga je temelj našeg sistema": Udovičić o dopunama zakona o sprečavanju dopinga

Šampioni pobeđuju pošteno - nulta tolerancija Srbije za doping i u novom Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu

  • 4
Ministar Udovičić

Foto: Tanjug

Donošenjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu Srbija je potvrdila rešenost da i u ovoj oblasti ostane lider u regionu, prati međunarodne standarde i nastavi odnos nulte tolerancije prema dopingu u sportu.

- Srpski sport bez svakog oblika dopinga je postulat našeg sistema, jer doping je prevara, a šampioni uvek pobeđuju samo pošteno i zato Srbija jeste zemlja šampiona - rekao je Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

- Zadovoljni smo primenom Zakona o sprečavanju dopinga u sportu iz 2014. godine, koji je u potpunosti ispunio svoju svrhu i pokazao odlične rezultate, međutim naša liderska pozicija u ovoj oblasti potvrđuje se upravo i spremnošću da među prvim zemljama u Evropi implementiramo i primenimo i sve novonastale izmene u ovoj oblasti. Siguran sam da je kako na sportskim terenima, ali i van njega, borba protiv dopinga nesporan cilj svih kako bismo zaštitili prvenstveno zdravlje naših sportista i svih mladih, omogućili fer-plej i nastavili dosledno sprovođenje nulte tolerancije svega negativnog u sportu. Cilj je da delujemo preventivno, edukujemo sportiste od najmlađeg uzrasta, širimo tu svest i kod svih mladih, jer samo ujedinjenim delovanjem institucija, krovnih organizacija, nacionalnih sportskih saveza i sportista, ali i škola, porodica, društva u celosti, možemo biti pobednici u borbi protiv dopinga u sistemu sporta i među mladima - izjavio je ministar Udovičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA