≫ 

Udovičić posetio Šabac i obišao novu sportsku dvoranu

Dodatna vrednost nove sale je što će osim školaraca moći da je koriste i klubovi

  • 5

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Šabac i novootvorenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Majur" u Majuru, gde su ga dočekale seniorke odbojkaškog kluba koje je obradovao kompletom sportske opreme.

- Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastaviti bogata sportska tradicija, ali i kvalitet života svih građana.

- U Osnovnoj školi "Majur" koja ima tradiciju dugu 134 godine đaci neće više časove fizičkog vaspitanja održavati u dve učionice, kao što je to bilo do sada, već će moći da u savremeno opremljenoj fiskulturnoj sali sa novom opremom, zavole sport i podrazumevaju da je fizički aktivnost deo dana svih, ne samo sportista.

Vanja Udovičić Foto: MOS

- Dodatna vrednost nove sale je i mogućnost da je i lokalni sportski klubovi koriste za treninge, što će stvoriti uslove da u ovom mestu postanu aktivni mnogi sportovi - izjavio je ministar Udovičić.

Jedan od prioritetnih ciljeva rada Ministarstva omladine i sporta je razvijanje sportske infrastrukture, koja je dodatni motiv i impuls deci i mladima da se na svakodnevnom nivou bave sportom, i da svoje slobodno vreme provode na sportskim igralištima.

Za nove sportske početke, osnovnoj školi u Majuru ovom prilikom, ministar Udovičić uručio je i komplet opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Video: Vanja Udovičić otvorio sportsku halu u selu Majur kod Šapca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raasa

    15. maj 2021 | 19:27

    Došao po kajmak

  • Sabcanka

    16. maj 2021 | 00:58

    Pa niste vi dvoranu izgradili vec bivsa lokalna vlast na celu sa Zelenovicem i Petrovićem. Dodje glupo kititi se tudjim perjem, bar mi u Šabcu znamo sta ste uradili za nas grad u proteklih 9 god. Ništa !

  • Maja

    15. maj 2021 | 22:48

    Svaka cast,ovo je sada najlepsa skola u Sapcu🙌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA