≫ 

Vaterpolistkinja Vojvodine otvorila dušu: Lezbijka sam i toga se ne stidim

- Drago mi je što do sada nisam imala loših iskustava u Srbiji, iako su me upozorili da vodim računa - kaže Mari Kosmo

  • 16
Mari Cosmo Foto: Instagram/mari_cosmo

Brazilska vaterpolistkinja Mari Kosmo, koja igra za novosadsku Vojvodinu, priznala je da je lezbijka i otvoreno poručila da nema bilo kakav problem u Srbiji zbog toga.

Devojka rodom iz Sao Paola, koja živi u Novom Sadu u poslednja tri meseca, kaže da za sada nije imala nikavih neprijatnosti u našoj zemlji zbog svoje seksualne orijentacije.

Mari često objavljuje fotografije sa devojkom Barbarom, koja radi kao profesorka u školi u Brazilu. Porodici i prijateljima je pre nekoliko godina priznala da voli žene i od tada se konačno oseća - slobodno.

- Zabavaljamo se skoro četiri godine. Barbara radi kao profesorka u srednjoj školi u Brazilu, pa zbog posla nažalost nije sa mnom u Srbiji. Ona mi je bila velika podrška tokom svih loših trenutaka, uključujući i proces "izlaska iz ormana". Barbara me je inspirisala da verujem u sebe - rekla je Mari za Sportfem.

Mari je rano „otvorila dušu“ porodici.

- Rekla sam im da volim žene kada sam imala 18 godina. Postalo mi je veoma teško to da krijem, osećala sam veliki teret. Morala sam da im kažem. U to vreme sam se mnogo plašila njihove reakcije, ali duboko u sebi sam znala da me vole i da će biti uz mene bez obzira na sve. Srećna sam osoba što imam roditelje koji me podržavaju.

- Kada sam im rekla istinu zagrlili su me, pogledali u oči i rekli „volimo te”. Roditelji bi trebalo da vole svoju decu, a moji upravo to rade. Naravno da su se brinuli zbog moje bezbednosti i moje budućnosti, ali lep razgovor je bio sve što nam je trebalo. Nisam mogla da očekujem bolju reakciju od njih.

O tome kako okolina gleda na njenu seksualnu orijentaciju kaže:

- Incidenti koje sam doživela i nisu toliko strašni kada uporedim sa stvarima koje su se dešavale mojim prijateljima. Neprijatno je, na primer, kada bulje u mene i moju devojku kada se držimo za ruke na ulici. Ponekad imaju i neke provokativne, ružne komentare. Međutim, verujem da osećam sigurnost i zato što se uglavnom krećem u istom krugu ljudi u klubu, na univerzitetu, i u komšiluku. Kada se krećem među ljudima koje ne poznajem, znam da ne mogu tako lako da im kažem da sam lezbijka.

- Nažalost, to mi uvek mora biti na umu. Bila sam 12 godina u istom klubu, trener me je znao godinama pre nego što je saznao da sam lezbijka, a s obzirom na to da je sjajan momak bio je dobar prema meni. I vaterpolo zajednica u Brazilu me je sjajno prihvatila. Ni u Vojvodini nisam imala problema sa trenerima. Mislim da generalno žene lakše prihvataju kada saznaju da je neko gej, muškarci su konzervativniji i to bi moralo da se promeni.

Mari je navela i da nije nikad imala problema sa seksualnom orijentacijom u Vojvodini.

- Živim u Srbiji nešto duže od tri meseca i drago mi je što do sada nisam imala loših iskustava, iako su me kada sam se doselila upozorili da vodim računa - zaključila je Mari Kosmo.

Video: Srce će početi da vam preskače od Diletinog kućnog snimka: Nemamo reči za ono što radi s pozadinom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. maj 2021 | 15:03

    A ko te uopšte pitao o tvom seksualnom opredeljenju. Igraj bre vaterpolo a svoj privatan život zadrži za sebe!

  • Kuda ide ovaj Svet

    20. maj 2021 | 15:00

    Čega se pametan stidi...

  • Užas!

    20. maj 2021 | 16:08

    E super! Bitno da si se brže, bolje pohvalila! Sad ce ti sva vrata biti otvorena, tako je to danas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA