≫ 

Neuništivi Karabatić se oporavio od povrede, želi na svoje četvrte Olimpijske igre

Iako ima osvojene tri olimpijske medalje francuski rukometaš želi još jednu

  • 2
Rukometna reprezentacija Francuske Foto: Tanjug/AP

Legendarni francuski rukometaš Nikola Karabatić (37) oporavio se od povrede desnog kolena i posle sedam meseci pauze ponovo je u trenažnom procesu, preneo je Ekip.

Kako se navodi, Karabatić se nada da će dostići optimalnu formu i biti potpuno fizički spreman za početak priprema reprezentacije Francuske za Olimpijske igre 23. juna u Kreteju.

Karabatić je 28. oktobra prošle godine operisao koleno, minulog vikenda putovao je sa svojim timom Pari Sen Žermenom na gostovanje ekipi Eks-an-Provans u francuskom prvenstvu, ali još nije poznato kad će zaigrati takmičarske mečeve.

Tridesetsedmogidšnji rukometaš sakupio je preko 300 nastupa u nacionalnom timu, a već je osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, kao i četiri svetske i tri evropske titule prvaka.

Stručni štab Pari Sen Žermena očekuje da će Karabatić zaigrati na Fajnal-foru Lige šampiona gde bi mogao da osvojio četvrtu titulu prvaka sa četvrtim timom.

- Ne znam da li ću biti 100 odsto spreman, ali učešće na Olimpijskim igrama je moj cilj. Želim da se pripremam za Igre i da se borim za mesto u timu - izjavio je Karabatić, još u martu nakon što su se Francuzi u Monpeljeu kvalifikovali za Tokio.

Selektor Francuza Gijom Gij konačan spisak reprezentativaca za Igre u Japanu saopštiće 5. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA