Italijan Volfango prikupio novac za pomoć selu Vajska

Novčana sredstva biće iskorišćena za izgradnju predškolske ustanove

  • 0
italijan, biciklista, deca Foto: Niccolò Villiger i Nicola Poggi

Volfango Pođi (Wolfango Poggi), Italijan koji je 14. maja krenuo na svoj 1200 kilometara dug put biciklom iz Firence do Beograda, kako bi deci u selu Vajska obezbedio sredstva za izgradnju predškolske ustanove, ostvario je svoj humani cilj i svima nam dokazao da činiti dobro delo ne predstavlja samo izbor, već i imperativ za bolju i humaniju budućnost. Volfango u selo Vajska stigao je nakon punih šest dana vožnje bicikla, a za srpsku decu prikupio je više od 10.000 evra.

Italijan Volfango, čovek velikog srca, u selu Vajska dočekan je kao pravi heroj. Točkovima svog bicikla stigao je na tlo malog sela u Vojvodini prošlog petka, kada je uz oduševljenje svih prisutnih dočekan raširenih ruku. Ovaj dug i naporan put podrazumevao je vožnju bicikla kroz čak četiri zemlje – Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju, kroz koje je rutom Firenca – Bolonja – Venecija – Trst – Ljubljana  –  Zagreb – Velika – Vajska – Novi Sad – Beograd došao na svoju finalnu destinaciju.

italijan, biciklista, deca Foto: Niccolò Villiger i Nicola Poggi

Put je bio dugačak, ali vrlo uzbudljiv. Uspeli smo da prikupimo novac potreban za izgradnju predškolske ustanove, a ujedno uspeli smo i da pređemo naš zacrtani cilj! Kada sam stigao u Vajsku i video svu onu decu koja su mi se obradovala, srce mi je bilo puno, a nikakav fizički umor nije mogao da savlada sreću koju sam u tom trenutku osetio. Bilo mi je jako teško da se razdvojim od dece, ali se osećam srećno i ispunjeno što znam da sam svoj trag ostavio u životima ljudi jednog malog, srpskog sela - on je izjavio.

Ipak, Volfango se ne osvrće samo na novac koji je, uz pomoć Fondacije Novak Đoković, obezbedio za mališane, već i na svoj trag koji će zauvek pamtiti deca iz sela Vajska.

italijan, biciklista, deca Foto: Niccolò Villiger i Nicola Poggi

Jedna od majki me je nazvala da mi kaže da je njen sin, inspirisan mojim poduhvatom, sam naučio da vozi bicikl kako bi i on jednoga dana mogao nekome da pomogne – i to je nešto što je neprocenjivo - rekao je humani Italijan.

italijan, biciklista, deca Foto: Niccolò Villiger i Nicola Poggi

Kažu da ljubav i dobrota nikada nisu uzalud dati, već da su blagoslov za one koje ih primaju, ali i za one koje ih daju, što nam je ova priča i potvrdila. Selo Vajska zauvek će biti zahvalno dorotvorcu Volfangu, a nema sumnje da je ovo samo jedan od mnogih njegovih podviga, kojima će nastaviti da širi svoje poruke ljubavi i podrške.

italijan, biciklista, deca Foto: Niccolò Villiger i Nicola Poggi

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA