≫ 

Skijaški velikan bivše Jugoslavije prodaje vilu koju je iznajmljivao trgovcima ljudima

Skandal trese Sloveniju i region

  • 0
Bojan Križaj Foto: Profimedia/Zuma Press

Nekadašnji skijaški velikan bivše Jugoslavije Bojan Križaj našao se u finansijskim problemima, a kako prenosi slovenski Reporter svoju vilu je iznajmljivao kriminalnoj organizaciji.

Vila se nalazi u okolici Tržiča na severozapadu Slovenije, a Križaj je navodno za 9500 eura iznajmljivao kriminalcima koji su trgovali ljudima.

Zbog finanijskih problema nekadašnjeg skijaša ova vila je završila na aukciji, a njena cena je trenutno milion evra.

Vila veličine 711 kvadrata nalazi se na čak 19.000 kvadrata zemlje, a poseduje pet spavaćih soba, unutarašnji bazen i teniski teren kao i još jednu gostinjsku kuću.

Skijaški velikan bivše države upao je u probleme zbog afere u kojoj se otkrilo da je vilu iznajmljivao kriminalcima, a pre nekoliko godina vilu je oštetilo kamenje koje se spustilo niz padinu.

Dugovi narasli na 1.7 miliona evra

Križaj nije otkrio što se sve događalo s vilom, a slovenski Reporter tvrdi da je ona služila za trgovinu ljudima te da se tu nalazila slovensko-tajvanska kriminalna organizacija.

Dok je izdavao vilu, Križaj je živeo u Ljubljani, a njegovi dugovi su narasli na 1.7 miliona evra.

On je tokom skijaške karijere ostvario osam pobeda u Svetskom kupu. Osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu u Šladmingu 1982. godine, a 1987. je bio i najbolji svetski slalomaš.

Video: Kad se ove Ruskinje skinu u kupaći i stanu na sneg nema zime

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA