≫ 

Sebiću malo nedostajalo za odličje na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, juniorke na četvrtom mestu

Dobri nastupi srpskih reprezentativaca u Osijeku

  • 1
Milenko Sebić Foto: Streljaški savez Srbije

Milenko Sebić je osvojio šesto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (tri puta 40 metaka) osmog dana Evropskog prvenstva u Osijeku. Visokim plasmanom učešće na EP danas je završila ženska juniorska reprezentacija (Marija Kolarević, Anja Knežević, Emilija Ponjavić), koja je zauzela četvrtu poziciju u ekipnom takmičenju MK puškom iz trostava.

Šesto mesto u trostavu je drugo finale za Sebića na EP u Osijeku. Pre pet dana plasirao se na petu poziciju vazdušnom puškom i time Srbiji doneo novu olimpijsku kvotu. Uz Sebića, samo još jedan strelac je u Osijeku došao do dva pojedinačna seniorska muška finala u olimpijskim disciplinama puškom. Norvežanin Larsen je vazdušnom puškom bio šesti, a danas je u trostavu stigao do srebra.

Milenko Sebić je u kvalifikacijama pogodio vrednih 1.179 krugova i zauzeo četvrto mesto. Borba za finale je bila kvalitetna i izjednačena. Čak petorica strelaca, plasiranih od četvrtog do osmog mesta su zabeležila rezultat od po 1.179 krugova, a naš reprezentativac je pogodio najviše unutrašnjih centara, pa mu je pripala četvrta pozicija. Dvojica takmičara sa po 1.178 krugova, su ostala na devetom i desetom mestu, pred vratima finala.

Milutin Stefanović je pogodio pet krugova manje od Sebića, što je bilo dovoljno za 18. mesto, a Stevan Pletikosić je završio na 40. poziciji. Kvalifikacijama su, kao i pre dve godine na EP u Bolonji, dominirali Norvežani. Sva trojica reprezentativaca Norveške su se plasirali među osam najboljih. Sebić je na startu finala izgubio korak za rivalima, ali u nastavku ušao u borbu za odličja. Posle prvog stava (15 metaka klečećim stavom) nalazio se na osmom mestu. U sledećem stavu (15 hitaca ležeći) počeo je da topi zaostatak i popeo se na sedmu poziciju. Odlično je počeo u poslednjem, stojećem stavu i skočio na peto mesto.

Ipak, posle ukupno 41. hica finala, kada ispada šestoplasirani zaostajao je samo 0,2 kruga za Čehom Privartskim i završio takmičenje. Norvežani su blistali i u finalu. Zlato je pripalo Jon-Hermanu Hegu, a Henrik Larsen je bio drugi, dok je treće mesto pripalo iskusnom iskusnom Belorusu, Juriju Ščerbaceviču.

Video: Olimpijski komitet Srbije: Sportisti da što pre budu vakcinisani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA