Bravo, majstore! Srpski paraolimpijac oborio svetski rekord uz zlato! Pljušte čestitke za legendu

Željko Dimitrijević je prvak Evrope

  • 3
Željko Dimitrijević Printskrin: Youtube/Paralympic Games

Srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević osvojio je titulu šampiona Evrope u disciplini bacanje čunja, uz svetski rekord (34,71 metar), na prvenstvu koje se održava u Poljskoj.

Istovremeno, Aleksandar Radišić osvojio je bronzanu medalju rezultatom 29,98 metara, pa Srbija, za sada, ima pet osvojenih medalja na šampionatu.

Dimitrijević je još jednom pokazao dominaciju, ponovo je došao do najsjajnijeg odličja, i još jednom je srušio svetski rekord, koji je obarao više puta.

Čestitke za legendu našeg sporta i čuvenog paraolimijca stižu sa svih strana, a među prvima je čestitao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Još jednom si pokazao svoju neprikosnovenost i da rekordi postoje da bi ih ti obarao! Ponovo se srpska zastava vijori na evropskoj sceni tvojom zaslugom! Svaka čast, Željko, na još jednom hicu za istoriju, za ponos i nezaborav - nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Vanja Udovičić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Čestitke su ubrzo usledile i sjajnom Aleksandru Radišiću, koji je izborio bronzanu medalju za Srbiju u istoj disciplini.

- Bravo, Aleksandre, što si nastavio sjajan niz i osvojio bronzu, koja je peta medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u paraatletici u dva dana. Dokazao si da je Srbiji opet mesto na pobedničkom postolju! Svaka čast - nalazi se u ministrovoj čestitki.

Ministar Udovičić je čestitao i Paraolimpijskom komitetu Srbije i stručnim štabovima naših paraatletičara na postignutim izuzetnim rezultatima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA