Veliki uspeh srpskog džudiste: Aleksandar Kukolj u finalu Svetskog prvenstva, večeras ide na zlato

Protivnik u borbi za tron će biti Žorže Fonseka iz Portugala

  • 2
Aleksandar Kukolj Foto: MN Press

Srpski džudista, Aleksandar Kukolj napravio je veliko iznenađenje i plasirao se u finale Svetskog prvenstva u kategoriji za borce sa manje od 100 kilograma mase. On je nedavno napustio svoju prethodnu kategoriju (-90) i nastavio je u višoj, a danas u Budimpešti domogao se završne borbe.

Put do tog završnog dvoboja nije bio nimalo lak, pošto je eliminsao čak pet boraca u pet veoma napetih borb, a posebno teška bila je četvrta protiv Varlama Lipartelijanija iz Gruzije koji je bio postavljen za prvog nosioca na takmičenju.

U prvom meču Kukolj je savladao Lvazija Mapitizu iz Južnoafričke Republike, potom je izbacio Gončigsurena Batkujaga iz Mongolije, u trećoj borbi bio je bolji od Muhamadkarima Kuranova, da bi potom usledio dvoboj sa već pomenutim Varlamom Lipartlijanijem. Plasman u finale obezbedio je slavivši protiv Šejdija Elnahasoma iz Kanade.

U finalu će Kukolja čekati Žorže Fonseka iz Portugala, a finalni blok je na programu sa početkom od 17.00 časova kada ćemo saznati da li će se srpski borac okititi zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva. Njegova borba biće na programu između 17.00 i 18.15 časova i možete je ispratiti na kanalima Sport Kluba 2.

Video: Štefanek ga pobedio za zlato u Riju, sad je vojnik na ratištu i bori se za svoj narod u Jermeniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA