≫ 

Aleksandar Kukolj vicešampion sveta u džudou, u finalu ga iponom dobio naoštreni Portugalac

Svakako ogroman uspeh srpskog džudiste

  • 2
Aleksandar Kukolj Foto: MN Press

Srpski džudista, Aleksandar Kukolj osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti nakon što je u finalu poražen od Portugalca, Horhea Fonseke u kategoriji boraca do 100 kilograma težine iponom. Bez obzira na to, ostvario je veliki uspeh na prestižnom takmičenju održanom u prestonici susedne Mađarske.

Podsetimo, on je prethodno u četvrtoj borbi uspeo da savlada Gruzina, Varlama Lipartelijanija, koji je bio postavljen za prvog nosioca.

U prvom meču Kukolj je savladao Lvazija Mapitizu iz Južnoafričke Republike, potom je izbacio Gončigsurena Batkujaga iz Mongolije, u trećoj borbi bio je bolji od Muhamadkarima Kuranova, da bi potom usledio dvoboj sa već pomenutim Varlamom Lipartlijanijem. Plasman u finale obezbedio je slavivši protiv Šejdija Elnahasoma iz Kanade.

Najveći uspesi u karijeri su mu zlato na EP u Varšavi 2017. godine, kao i najsjajnije odličje na Mediteranskim igrama u Mersinu iz 2013. godine.

Video: Održan fudbalski turnir za decu ometenu u razvoju: Ovde se golovi ne broje, a svi su pobednici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA