≫ 

Besplatne škole sporta u 12 beogradskih škola od septembra

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavili veliki projekat

  • 2
Goran Vesić Foto: Beoinfo/Predrag Mitić

Grad Beograd će zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta od septembra za decu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u 12 beogradskih opština uvesti besplatne škole sporta.

To su danas najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su obišli Osnovnu školu "Sveti Sava" na Vračaru.

Ministar je rekao da je cilj ove akcije da deca imaju mogućnost da se u svojim školama besplatno bave sportom, kao i da se motiviše još veći broj dece da uđu u sistem sporta.

- Želimo da skrenemo pažnju na roditelje i celokupno društvo koliko je značajno baviti se rekreativnim sportom i deci usaditi sportski duh. Ukoliko želite da budete najbolji u bilo čemu osnov je da budete zdravi i da se tako ophodite prema sebi samima - rekao je Udovičić.

Istakao je da se zajedno sa Gradom Beogradom, a na inicijativu zamenika gradonačelnika, nastavlja akcija opremanja fiskulturnih sala u prestonici.

Besplatne škole sporta biće organizovane u 125 škola, a učenici će moći da izaberu između osam sportova: - košarka, fudbal, odbojka, rukomet, ritmička gimnastika, ples, džudo i atletika.

- Ovim projektom će biti obuhvaćeno oko 60.000 dece i na taj način ćemo omogućiti da roditelji ne moraju da im plaćaju škole sporta - rekao je Vesić.

Naveo da će se projekat od septembra sprovoditi u 12 beogradskih opština i izrazio očekivanje da će od nove godine biti proširen i na ostalih pet opština.

Zahvalio je ministru Udovičiću koji je podržao ovaj projekat, navodeći da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo novac.

- Ovo pokazuje kako zajedno možemo da učinimo nešto za decu Beograda - dodao je Vesić.

Pozvao je roditelje da kontaktiraju škole i dodao da će se upis u besplatne škole sporta vršiti preko opština.

- Naš cilj je da sledeće godine ovim projektom obuhvatimo svih 17 opština, da u nekom trenutku pokrijemo svu decu o prvog do osmog razreda i obezbedimo neke dodatne aktivnosti kao što je plivanje - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    18. jun 2021 | 21:08

    I ovako propadose od ucenja beogradjani

  • Ogi

    18. jun 2021 | 12:56

    Da li mislite o deci u Srbiji ili samo o deci u Beogradu? Sve sto je besplatno ide u Beograd ...Na decu u Srbiji zaboravljate...Sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA