Olimpijski komitet Srbije objavio spisak džudista za Tokio, Kukolj najveća uzdanica

Džudisti su među najbrojnijim putnicima za Tokio

  • 0
Nemanja Majdov Foto: MN Press

Petoro srpskih džudista učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.

U Tokiju će Srbiju predstavljati Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg) i Aleksandar Kukolj (do 100 kg), zvanično je potvrdila Svetska džudo federacija (IJF).

Srbija u ovom momentu ima 77 kvalifikovanih sportista za najveću sportsku smotru na svetu, čak po sedam imaju u plivanju i streljaštvu, dok je džudo sledeći na listi sa pet.

Džudišta Aleksandar Kukolj istakao je da će nastup u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

- Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom - rekao je Kukolj za sajt OKS-a.

- Ako pogledam period od pre 10 godina i uporedim ga sa današnjom situacijom, rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno. Treba samo pogledati rezultate. Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da “slomimo” i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza - zaključio je Kukolj.

Video: Fudbaleri Crvene zvezde odradili testiranja pred početak letnjih priprema

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA