Šokantan poraz odbojkaša: Vodili 2:0 protiv Kanade, pa izgubili i propustili voz za polufinale LN

Srbija ovogodišnje izdanje takmičenja završava na šestom mestu u konkurenciji 16 ekipa

  • 2
Odbojkaši Srbije, Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Šta reći posle velike drame. Odbojkaši Srbije imali su prednost od 2:0 u setovima protiv Kanađana, delovalo je da sve ide baš kako treba i da će se rešiti vrlo brzo, ali je onda usledio potpuni kolaps u koncentraciji i igri naših momaka. Rivali su vezali treći, četvrti i peti set, time stavivši našu tačku na učešće u Ligi nacija. Da smo pobedili, čekali bismo večerašnje rezultate za plasman u polufinale, ovako više nikakve, ni teoretske šanse - nema, 2:3 (25:17, 25:21, 17:25, 20:25, 15:17).

Na samom početku utakmice, ništa nije odavalo utisak da ćemo gledati dramu. Odbojkaši Srbije bili su jako sigurni na servisu i prijemu, pa su prva dva seta lako rešili u svoju korist.

U prvom je bila presudna serija 6:0 sredinom seta kada se od 17:13 došlo do 23:13. Na kraju je bilo 25:17, dok je u drugom delu igre sve takođe rešeno polovinom ovog dela, kada je Srbija u par navrata vodila i sa šest poena prednosti, ali su Kanađani "ublažili" na 25:21.

Šta se desilo u glavi naših momaka u trećem setu, pravo je pitanje. Umesto da dokrajče rivala, usledio je ogroman pad u igri. Kanađani su otišli na nedostižu prednost i dobili su ovaj deo sa 25:17, a u četvrtom setu su ponovo poklekli polovinom seta, pokušavali su nekoliko puta da se vrate, ali je to bilo nemoguće. Rezultat je bio 25:20 za Kanađane.

Peti set bio je posebna priča. Bolje ga je otvorila Srbija, povela je sa 6:8, nakon čega je usledio novi, neshvatljiv pad Kovačevih izabranika. Četiri poena su vezali Kanađani, poveli su, potom su došli i do dve meč lopte na rezultatu 14:12, ali je Srbije uspela da se "iščupa" i iz toga.

Međutim, koncentracija je na kraju izostala, Kanada je odnela pobedu (15:17), pa samim tim i šansu za plasman u polufinale Lige nacija. Moraće ova generacija da čeka neku drugu priliku za medalju, a prva će im se pružiti već krajem leta na Evropskom prvenstvu.

Video: Ne morate da pipnete mrežu, dovoljno je da ih vidite i upecali ste se: Najlepše srpske odbojkašice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    23. jun 2021 | 15:26

    Nista nije sokantno, ljudi su ispovredjivani premoreni itd a sada u neke banje na odmor pa po evropsko zlato. Zivjela Srbija 🇷🇸

  • Ha

    23. jun 2021 | 15:08

    To mogu samo Srbi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA