• 3

Određen spisak strelaca za Olimpijske igre

Sedam takmičara imaće Srbija na najvećoj svetskoj smotri

  • 3

Srpski strelci su u protekle dve i po godina izborili sedam olimpijskih viza.

Upravni odbor Saveza je usvojio predlog sportskog direktora i stručnog štaba, pa će Srbiju na Igrama u disciplini pištolj predstavljati Zorana Arunović, Damir Mikec i Jasmina Milovanović, a u disciplini puška Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović.

U miks takmičenjima, koja će se prvi put naći na programu Olimpijskih igara, Srbija će imati tri para, jedan pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

Olimpijski tim je određen na osnovu kriterijuma usvojenih pre tri godine, pre početka kvalifikacionog ciklusa.

Sportski direktor Streljačkog saveza Dragan Marković rekao je da su u olimpijskom timu strelci koji su tokom kvalifikacionog ciklusa izborili kvote.

Damir Mikec

Foto: SSS

- Svi oni su rezultatima zaslužili mesto u timu, nije bilo potrebe za relokacijom kvota. Atmosfera među olimpijcima je vrlo dobra, verujem da će spremni dočekati takmičenje. Posle Svetskog kupa, koji u četvrtak počinje u Osijeku, imaće još par nedelja za pripreme. U Tokiju ćemo imati ukupno 16 nastupa, nadamo se što većem broju finala - naveo je on.

U stručnom štabu su šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević, selektor za pištolj Jelena Arunović i trener za pištolj Goran Mikec.

Petoro strelaca već imaju olimpijskog iskustva, najviše Damir Mikec, koji će četvrti put učestvovati na Igrama. Debitanti na Igrama su Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović. Streljački turnir na Olimpijskim igrama počinje 23. jula, a završava se 3. avgusta.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima