≫ 

Misterija suspenzije Jokićeve štale: Svi ćute o incidentu, on bio na hipodromu, pojavio se dokument

Objavljen je i video trke posle koje je izbio haos na hipodromu u Subotici

  • 72
Nikola Jokić trka konja suspenzija Printskrin: Youtube/gabriela vahtler, Foto: Milena Đorđević, Facebook.com/konjički klub Bačka

Štala Nikole Jokića kažnjena je 28. juna posle trke "Subotička milja" u organizaciji Konjičkog kluba Bačka. Jokićevoj štali "Dream Catcher" izrečena je suspenzija od šest meseci takmičenja na trkama od strane Konjičkog kluba Bačka u Subotici, a odgovor na pitanje šta se tačno desilo gotovo da ne može da se dobije.

U zvaničnom saopštenju Konjičkog kluba Bačka navedeno je da je doneta odluka zabrane učešća u trkama koje organizuje Konjički klub Bačka štali "Dream Catcher" iz Sombora u trajanju od šest meseci, počev od 27.06.2021. godine zbog incidenata koje su izazvali njihovi članovi i osoblje na trkačkom danu 27.06. 2021. u Subotici.

Navodi se da je fizički napadnuto službeno lice na počasnoj tribini hipodroma, ali i da su prekršene još četiri tačke:

- Fizički napad na lica koja učestvuju u sportskom takmičenju, na člana rukovodstva ili službeno lice.

- Psovanje, neprostojni gestovi, omalovažavanje, prigovaranje službenim licima i učesnicima i bilo koje drugo nesportsko ponašanje koje narušava red i mir na takmičenju.

- Neposredno i posredno delovanje lica kojim izaziva nered prilikom dolaska, odlaska ili tokom boravka u sportskom objektu, koje remeti tok sportske priredbe ili ugrožava bezbednost učesnika sportske priredbe ili trećih lica.

- Neovlašćen ulazak u službene prostorije Kluba ili na sportski teren (osim u slučaju pomoćipri startu).

Udruženja kasačkog sporta Srbije navedeno je da je doneta odluka da se izrekne opomena Konjičkom klubu Bačka zbog loše organizacije, neadekvatnog obeležavanja staze, kao i zbog neadekvatne redarske službe čijim propustom nije sprečen fizički napad na službeno lice, te je ovom klubu izrečena kazna od 30.000 dinara.

Telegraf je okrenuo tri različite strane. Udruženje za kasački sport Srbije, hipodrom u Subotici i Konjički klub Bačka, kao i oca Nikole Jokića, ali od svih smo čuli isti odgovor - nemamo komentar.

- Neću ništa da komentarišem, neka pričaju i pišu šta hoće, nemam komentar - rekao je Branislav Jokić nakon što smo ga pozvali sa pitanje šta se tačno desilo na trci posle koje je štala koja je u vlasništvu porodice Jokić suspendovana na šest meseci.

Branislav Jokić Branislav Jokić, otac Nikole Jokića; Foto: Nikola Tomić

Ovaj incident nisu želeli da komentarišu ni u Udruženju za kasački sport Srbije.

- Nemamo komentar, zovite porodicu Jokić pa ih pitajte - kratko su nam poručili nakon poziva iz Udruženja za kasački sport Srbije.

Isti je slučaj i u Subotici, gde smo pozvali hipodrom i Konjički klub Bačka, ali nam je i tu rečeno "Nemamo komentar".

Posle incidenta koji se desio na hipodromu, gde je nagrade delio čuveni muzičar Zvonko Bogdan, idejni tvorac tradicionalne trke "Subotička milja", na severu Srbije naišli smo na ozbiljan zid ćutanja.

Jasno je iz zvaničnih zapisnika da je došlo do napada na službeno lice posle odluke da se Jokićevom grlu oduzme pobeda posle promene pravca i ometanja grla broj devet (Iago D'Amore), pa je umesto Jokićevog grla pobedu odnelo grlo "Fidagu U. R."

Epilog svega ovoga bile su i ostavke u Udruženju za kasački sport Srbije koje je ostalo bez svog predsednika Željka Vujanovića i Petra Radosavljevića, predsednika takmičarske komisije i generalnog sekretara.

Na Jutjubu se pojavio snimak sporne trke posle koje je izbio incident i nakon koje je Jokićevoj štali izrečena suspenzija.

Inače, Nikola Jokić je tog dana bio u Subotici na hipodromu i gledao je trke svojih mezimaca, kao što je to bilo prethodno i u Somboru i u Pančevu.

Fanovi su ga fotografisali, a on je bio u roze majici bez rukava na kojoj je bilo znoja usled vrelog i napetog dana koji je tog dana bio u Subotici.

Inače, Nikola Jokić je ovog leta odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije, koja ovih dana bije bitku za Olimpijske igre na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Video: Jokića u Somboru niko ne osuđuje što ne igra za Srbiju: Napravio čudo od hipodroma, dobio i bilborde

Dominikanska Republika nas je mučila 35 minuta, na kraju ipak ubedljivih 18 razlike za Srbiju. Protiv Filipina pobeda uz hendikep od -28,5 plaća se kvotom 1,85. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Srbija – Filipini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    30. jun 2021 | 11:24

    Ona braca su mu sirovine sve je moguce, zaradio braco lovu pa se izivljavaju...

  • DJ

    30. jun 2021 | 11:29

    Dobar igrač, ali su mu braća veće sirovine, a možda je i on ko zna?

  • Zarko

    30. jun 2021 | 11:57

    Treba ih dodatno oporezivati i bojkovati .Odbio je da igra za Srbiju ,izdajica srpskog roda .Ako im Srbija nije dobra neka se usele svi za Ameriku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA