≫ 

Juniorke osvojile treće mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Italiji

Srpkinje savladale Španiju sa 23:22 u borbi za treće mesto

  • 2
Rukomet juniorke Srbije Foto: Rukometni savez Srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na Evropskom prvenstvu B divizije održanom u Italiji. Naše devojke su uspele da se uzdignu posle bolnog subotnjeg poraza u polufinalu i savladaju Španiju u utakmici za treće mesto rezultatom 23:22 (13:11).

Obe ekipe su oprezno ušle u utakmicu i nismo imali prilike da vidimo puno golova na samom početku meča. Gledali smo izjednačenu borbu tokom većeg dela prvog poluvremena, a izuzetno je bila raspoložena Tamara Kocić koja je vezala pet golova.

Pred kraj prvog dela susreta Srbija je stekla prednost od tri gola, ali se Špankinje nisu predavale i na odmor se odlazi rezultatom 13:11.

Odlično su naše devojke krenule u drugom poluvremenu, i do 49. minuta stekle su prednost od 19:14. Međutim nekoliko nerealizovanih sedmeraca Srbije i protivnice koje su bile rešene da se ne predaju do samog kraja unele su neizvesnost u finiš susreta.

Naše juniorke su ipak imale dovoljno energije da ne dozvole da im izmakne bronza i dale su sve od sebe da ostvare trijumf u poslednjem susretu na šampionatu. Srbija je zasluženo slavila rezultatom 23:22 i obezbedile treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Za igrača utakmice u našem timu proglašena je kapiten ekipe, Marija Ilić.

Video: Rukometašice oprezne pred revanš sa Slovačkom u baražu za SP: Opasne su bez obzira na našu pobedu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA