≫ 

Seksizam EHF-a? Rukometašice kažnjene zbog predugačkog šortsa, obavezne su bikini gaće

Norvežanke su morale da se poviniju diskutabilnoj odluci upravljačkog tela takmičenja

  • 4
rukometašice na pesku Foto: youtube/IHF

Norveška ženska reprezentacija u rokemtu na pesku kažnjena je sa 1.500 evra zbog nošenja šortseva umesto donjeg dela bikinija na Evropskom prvenstvu u rukometu na plaži. Kao razlog kažnjavanja Evropska rukometna federacija (EHF) navela je "nepropisno oblačenje".

Norveške igračice su iz revolta nosile šortseve umesto donjeg dela bikinija i tokom meča za bronzu protiv Španije, koji je odigran u bugarskoj Varni. One su rekle da su se odlučile za duži šorts jer ih bikini gaće čine "nepotrebno seksualizovanim", a osim toga im je praktičniji kada imaju menstruaciju.

Rukometna federacija Norveške prethodno je saopštila da je spremna da plati ukoliko igračice budu kažnjene. Disciplinska komisija EHF-a odredila je kaznu od 150 evra po igračici.

Evropska rukometna federacija saopštila je da to što je norveška reprezentacija igrala u šortsevima nije u skladu sa pravilima oblačenja sportista koje je definisala Međunarodna rukometna federacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    20. jul 2021 | 17:00

    I ja se slažem sa kaznom.. Treba da nose što uži bikini

  • Perke

    20. jul 2021 | 18:23

    Ko bi normalan gledao ženski rukomet na pesku da nema sexi mackica u bikinijima? One ako hoće platu u ovom sportu, mora da se povinuju željama nas, gledalaca..

  • FANTOM

    20. jul 2021 | 17:58

    Starkelje bi da pare oči kad im visi visi visuljak a gleda ga trčuljak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA