Sjajna vest za srpski vaterpolo: Radnički uz Novi Beograd dobio šansu da se takmiči u Ligi šampiona

Dva naša kluba će na najvišem nivou početi klupsko evropsko takmičenje

  • 0
VK Radnički Kragujevac Foto: Instagram/Printscreen

Sjajna vest za srpski klupski vaterpolo stigla je iz sedišta LEN. Radnički je dobio mogućnost da odmah igra u polufinalnoj grupi Lige šampiona i da na taj način bude drugi srpski klub koji će na tom nivou početi najvažnije klupsko evropsko takmičenje.

Pored njega to je dobio i Novi Beograd koji će poput ove i naredne dve godine biti direktan domaćin završnog turnira, dok Radnički to može da ostvari igranjem bez učešća u kvalifikacijama odnosno takmičenjem direktno u jednoj od dve poluifinalne grupe. Svaka polufinalna grupa će dati po četiri tima za F8, a jedino je Novi Beograd siguran.

Ovakva odluka rezultat je dva važna momenta. Pre svega kvalitet Radničkog kao kluba koji iz godine u godinu sistemski napreduje i jačanjem samog tima i rezultatima.

Podsetimo, Radnički je prvak Srbije i prvak regiona i sastav koji je ostavio odličan utisak prošle sezone u Evropi. Drugi faktor je ogroman napor čelnika VS Srbije, koji su za cilj imali upravo da Srbija ima dva kluba u polufinalnoj grupi Lige šampiona. Na kraju, u LEN su prepoznali opravdanost ovakve ideje i dali zeleno svetlo Radničkom. To je ogroman dobitak za srpski klupski vaterpolo.

Video: Svi smo plakali sa Dejanom: Najteže suze trenera Savića dok se vaterpolisti opraštaju uz Sad adio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA