Republika Srbija isplatila nagrade za osvojene medalje u Tokiju, olimpijci zaradili 2.5 miliona evra

Uspesi iz Tokija su stigli na naplatu

  • 3
OLIMPIJCI DOCEK sportista, olimpijaca, SKUPSTINA GRADA Foto: Tanjug/Beoinfo/ Predrag Mitić

Nagrade svim sportistima koji su uspeli da osvoje medalju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju i njihovim trenerima su isplaćene u petak, 13. avgusta, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Za nagrade je izdvojeno ukupno 2,5 miliona evra.

Siniša Mali je istakao da je u petak izdvojeno oko 220 miliona dinara, dok je i u prethodnom periodu izdvojeno novca za još 13 novčanih nagrada.

Na taj način su isplaćene sve novčane nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, i to, podseća Mali, samo nekoliko dana posle završetka takmičenja.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje države, koja je ponovo pokazala ozbiljnost i ekonomsku stabilnost, jer sve svoje obaveze izvršava na vreme - rekao je Siniša Mali za Tanjug.

Ministar finansija je takođe dodao da su Olimpijske igre u Tokiju bile izuzetno uspešne za naše sportiste koji su osvojili devet medalja i ističe da im je cela zemlja neizmerno zahvalna na svemu što su uradili za Srbiju.

- Želimo da motivišemo naše sportiste na još veće uspehe i država će nastaviti da čini sve kako bi imali najbolje uslove za treniranje i pripreme. Srbija je zemlja sporta i tako će ostati i u budućnosti - istakao je Mali.

Video: Carica Milica čim čuje Bože pravde suze joj krenu niz lice: Tako je bilo i na dočeku na balkonu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    13. avgust 2021 | 16:08

    Da Bog da u Parizu zaradili pet puta vise 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Marsal

    13. avgust 2021 | 21:42

    Svaka cast na azurnosti. Samo mi je zao da oni sto imaju, dobiju jos vise, a za bolesnu decu nema. Nego se salju sms i slicno. Pozdrav

  • Jea

    13. avgust 2021 | 22:55

    Sve je to OK ali koliko su dobijali invalidi iz ratova 90tih???Golobradi mladici sa Košara i ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA